Saved Read later
Deel dit bericht

5 diy’s voor je interieur

Had je vorige maand je interieur al helemaal ingericht volgens de laatste trends. Dan mag je deze maand aan de slag met je (zelfgemaakte) accessoires.

Kun je dat niet, dan smokkel je.
Koop het gewoon van iemand die wel creatief is en het voor je kan maken..

Wat zijn zoal de trends. Wat mag er absoluut niet in je interieur ontbreken. We geven er vijf:

Macrame

Macramé werd al in de tijd van de Babyloniërs en Assyriërs gebruikt. Als versiering van hun kleding.In de 19e eeuw werd macramé in Nederland vooral gebruikt voor gordijntjes en franje randen. In de 70e jaren werd het vooral gebruikt voor plantenhangers, riemen, armbanden en sjaals.

Het ziet er ingewikkeld uit, maar het knopen is niet moeilijk. Je kunt het makkelijk leren. Macramé bestaat uit enkele basisknopen en een groot aantal fantasieknopen. Een knoopwerk van garen dus. Een wandhanger (als schilderij) of een hanger voor je plant. Of een hoes voor je kussentje. Het kan allemaal. De gebruikte knopen en het garen bepalen hoe het eruit komt te zien.

Punchen

Voor aan de wand; een borduurring meteen een gepunched werkje. In plaats van punchen wordt het ook wel punch needling genoemd. Het is een bijzondere borduurtechniek waarbij je met een punchnaald, de draad in een doek prikt en de naald dan weer terug door het doek haalt. Er ontstaan lusjes van het draad.

Bekijk ook:
Waar moet je aan denken bij het laten bouwen van een aanbouw?

Je doet dit net zolang totdat er een bepaald figuur is gemaakt. Ter afwisseling kun je er lange lussen(voor een fluffy effect) of een platte steek (voor kleine figuurtjes)mee maken. Of een combinatie van beiden. En door het gebruik van verschillende soorten garens (in verschillende  kleuren, materialen en diktes) creëer je telkens weer een ander verrassend en speels effect.

Gehaakt woon plaid

Breien en haken klinkt als een hobby die je oma graag doet, hè? Maar eigenlijk is het gewoon ontzettend modern. Je kunt er bijvoorbeeld de mooiste woonaccessoires mee maken.En de bonus; het is ook nog eens erg goed voor je mentale gezondheid. Haken werkt ontspannend.

Een gehaakt woon plaid kun je overal inwoonwarenhuizen vinden, maar is ook enorm favoriet om zelf te maken.Hoe ingewikkeld dat is, hangt af van het patroon. Met kleine vierkantjes en dun garen ben je even bezig. Met groot dik wol, in een eenvoudige basis steek ben je snel klaar.

Bekijk ook:
De containerwoning het huis van de toekomst?

Handlettering

Met behulp van stiften, pennen of kwasten kunnen letters geschreven worden. Hoewel het eigenlijk meer tekenen is, maar goed. Hand lettering is de moderne hedendaagse variant van kalligrafie, sierlijk getekende letters of quotes. Met hulplijnen kun je aangeven waar de letters moeten komen te staan. En eventueel hoe breed ze moeten worden.

En wat maak je dan zoal. Hand lettering kun je doen op een groot vel papier, als poster. Maar ook op vazen,ramen, paper bags, linnen tassen, fotolijstjes, notitieboekjes,mokken, inpakpapier en nog heel veel meer.

Kastenwand

Zo'n gigantische boekenkast, met allerlei vakken voor je boeken en tierelantijntjes. Een kastenwand met extra veel opbergruimte is bij veel mensen gewild en wordt door interieurstilisten dan ook vaak gebruikt. Je kunt zo'n kastenwand zo groot maken als je zelf wilt.

Begin met het verzamelen van al je materialen, of koop de basis (bijvoorbeeld bestaande kastjes). En bouw het op, zo groot en breed als past in je interieur. Ben je klaar, leef je uit op de indeling en inrichting. Super strak gestileerd of losjes en rommelig neergezet. Ieder z'n eigen smaak.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.