Hoe technologie de volgende generatie koffiemachines creëert 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe technologie de volgende generatie koffiemachines creëert

Misschien komt het omdat we al heel lang gewend zijn aan het zelf kunnen zetten van koffie, maar eigenlijk is het nog helemaal niet zolang geleden dat de koffiezetautomaat werd geïntroduceerd. Dit gebeurde namelijk in 1954 pas en het was van origine een Duitse uitvinding. In de tientallen jaren die volgden ontdekte het grote publiek al snel het gemak van deze koffiezetautomaten.

Hoe technologie de volgende generatie koffiemachines creëert 13Foto: pexels.com

De meeste van ons zijn misschien eenvoudige filterkoffie gewend die we binnen enkele minuten met een koffiezetapparaat kunnen maken. Maar er komen steeds meer soorten apparaten bij en de koffiebranche blijft zeker niet achter als het gaat om de nieuwste innovaties en modernisering. De hoogste tijd dus om eens te kijken naar de nieuwste generaties machines die eraan zit te komen en wat we in de nabije toekomst allemaal mogen verwachten.

Inmiddels zijn er al heel wat mensen die gebruik maken van volautomatische koffiemachines of andere soorten apparaten die veel werk uit handen nemen. Eigenlijk hoeven we zelf steeds minder te doen, als we dat niet willen tenminste. Maar gaat ook deze trend zich doorzetten met behulp van de nieuwste technologie op het gebied van koffie? We hebben het uitgebreid voor je uitgezocht.

Gebruik van smart apps

De laatste jaren is het zogenoemde smart koffiezetapparaat al enorm in opkomst. Hiermee kun je met een app op je telefoon, of met behulp van een smart home platform koffie zetten van afstand, waar en wanneer je maar wilt. Door de koffiemachine te koppelen aan bijvoorbeeld Amazon Alexa od Google Home, kun je zorgen dat deze alvast gaat pruttelen voordat je zelf thuis bent, zodat er een lekker bakkie voor je klaarstaat wanneer je thuiskomt. Op en top gemak dus.

Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

Hoe technologie de volgende generatie koffiemachines creëert 14Foto: coffeefriend.nl

Steeds persoonlijker

Het zetten van koffie is een van de vele dingen die naarmate de jaren vorderen alsmaar persoonlijker wordt. Daar waar een tijdje geleden mensen veelal hetzelfde dronken, zijn er steeds meer verschillende smaken en toevoegingen. Iedereen heeft daarom ondertussen een hele specifieke smaak gecreëerd, en daar wordt door de merken handig op ingespeeld. Dat is onder andere te merken aan de vele cups en pads, die vaak in tientallen smaken te verkrijgen zijn.

3D-technologie

Wellicht klinkt 3D-technologie nog echt als toekomstmuziek, maar het is dichterbij dan veel mensen zullen denken. En dat geldt ook op het gebied van koffie. Zo zijn er zelfs al machines waarbij in plaats van de inkt die er normaal in zit koffie extract kan worden gebruikt. Daardoor wordt het mogelijk om de schuim helemaal naar eigen hand te zetten, en voor iedereen koffie te maken met zijn eigen afbeelding of foto erin. Erg bijzonder natuurlijk, en daarom een innovatie die we waarschijnlijk op veel plaatsen terug gaan zien.

Duurzame koffie

Duurzaamheid is natuurlijk in allerlei branches van steeds groter belang, en de wereld van koffie wordt hierbij niet overgeslagen. Zo wordt het energieverbruik van vele volautomatische koffiemachines en andere apparaten steeds lager. Deze intelligente systemen kunnen dit zover mogelijk minimaliseren, onder andere door het gebruik van sensoren. Ook wordt het water op duurzamere manieren verhit, en zijn er dus meerdere manieren waarop koffie zetten steeds milieuvriendelijker gedaan kan worden.

Drones en koffie

Dit klinkt misschien als iets wat heel futuristisch is, maar drones die koffie serveren zijn toch echt dichterbij dan je denkt. Een grote multinational diende zelfs in 2015 al een patent aanvraag in voor dit idee. Een kleine drie jaar later werd dit toegekend. Naast dat het bij bedrijven op de werkvloer koffie kan serveren aan iedereen, schijnt het zelfs zo te zijn dat de betreffende drones moeten gaan opmerken wanneer iemand zin heeft in zijn of haar volgende bakkie. Zou dat even makkelijk zijn!

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Hoe technologie de volgende generatie koffiemachines creëert 15Foto: pexels.com

Koffiedik

Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om zuinigere apparaten. Er zijn tegenwoordig ook bedrijven die de restanten die overblijven na het zetten van koffie recyclen. En het zal je verrassen wat daar vervolgens van gemaakt wordt. Er is namelijk een specifieke onderneming die koffiedik vanaf allerlei plaatsen verzameld en er daarna hamburgers van maakt. Samen met een aantal andere ingrediënten wordt het koffiedik dus verwerkt tot een ware burger, die ook nog eens een verrassend goede smaak schijnt te hebben.

Robots in een koffiebar

Robots die voortaan je koffie klaar gaan maken als je een koffiebar inloopt? Het lijkt allemaal wat vergezocht, maar niets is minder waar. Aan de Westkust van de Verenigde Staten zijn de eerste koffietenten al geopend waar dit gebeurd. Eerst bestel je via een app en daarna gaan de robots aan de slag om je bestelling zo snel mogelijk klaar te maken. Vervolgens heb je binnen no-time een heerlijke kop koffie in handen.

Capsules maken

Er zit binnen afzienbare tijd een koffiezetapparaat aan te komen waarmee mensen hun eigen capsules kunnen gaan maken. Momenteel zijn de meeste capsules nog aardig duur, maar daar kan op die manier wel eens verandering in gaan komen. Met het zelf maken van capsules zijn mensen niet alleen goedkoper uit, het is ook duurzamer. De capsules kunnen namelijk opnieuw worden gebruikt, in tegenstelling tot de huidige varianten die op veel plaatsen worden gebruikt en daarom veel schadelijker zijn. Daarnaast zou het ook nog eens compatibel zijn met veel bestaande soorten capsules.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.