studentenvereniging tragos
Saved Read later
Deel dit bericht

Studentenvereniging Tragos de mist in

Vorige maand raakte de studentenvereniging van Amsterdam flink in opspraak. Juicechannels en nieuwsbronnen raakten niet uitgepraat over het incident. Op social media doken verschillende filmpjes op. Op de filmpjes is te zien hoe leden zeer vrouwonvriendelijke uitspraken doen. Nu lijkt het raak te zijn in Maastricht. Dit gaat om de vereniging Tragos. 

De ontgroeningen gingen er heftig aan toe. Zo heftig, dat verschillende eerstejaars zelfs zijn afgehaakt. De universiteit van Maastricht gaat de incidenten onderzoeken.

Ontgroening Tragos

De zomervakantie is officieel voorbij en studenten maken zich op voor een nieuw schooljaar. Vooral voor de eerstejaars is een spannende tijd aangebroken. Veel universiteiten staan volledig in het teken van de welbekende introductieweken en ontgroeningen.

En deze ontgroeningen bestaan niet uit onschuldige geintjes. Zo is afgelopen week gebleken in Maastricht. Het zou gaan om de vereniging Tragos. Eerstejaars moesten glazen bier opdrinken, waarin verschillende ingrediënten waren verwerkt.

Dit leidde ertoe dat verschillende studenten moesten overgeven. Het werd echter nóg vernederender gemaakt. Door de opstelling waarin de studenten waren geplaatst door de leden, braakten ze zelfs over elkaar heen.

Bekijk ook:
Icon of the Seas: een drijvend pretpark van 1 miljard dollar

Geschrokken

Naast de braak-incidenten, werden er ook ontgroeningen gedaan met urine. Het is niet bekend hoe dit eraan toe ging. De universiteit van Maastricht geeft aan ontzettend geschrokken te zijn. Zij gaan verder onderzoek doen.

De incidenten kwamen boven tafel naar aanleiding van verschillende gesprekken met de leden van Tragos. De universiteit weet om wie het gaat en heeft verklaard vervolgstappen te hebben ondernomen.

Verder heeft de universiteit niet bekendgemaakt hoe de studentenvereniging verder gaat. Het is überhaupt onzeker of deze blijft voortbestaan. Maar dat dit nooit meer mag gebeuren, dat is nu vrij duidelijk.

Gestopt

De eerstejaars studenten die werden ontgroend, zijn afgehaakt. Zij hebben besloten niet langer te willen studeren aan de universiteit.  Grote kans dat de schrik er goed in zit. En dat is natuurlijk niet vreemd. Van de honderden aanmeldingen, zijn tientallen eerstejaars afgehaakt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.