Vijf redenen waarom de iPhone 14 de nieuwe maatstaf gaat worden 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Vijf redenen waarom de iPhone 14 de nieuwe maatstaf gaat worden

Smartphones zijn niet meer uit onze samenleving weg te denken. We doen onwijs veel op onze smartphones, we zijn afhankelijk van onze smartphones en we profiteren van de aanwezigheid van smartphones. Dit hebben de fabrikanten van de smartphones ook maar al te goed door.

Meerdere merken, waaronder Apple en Samsung, komen regelmatig met nieuwe modellen op de proppen. In het najaar van 2022 is dit bijvoorbeeld bij Apple het geval. Dit Amerikaanse tech bedrijf lanceert op 7 september 2022 de nieuwe iPhone.

Deze nieuwe iPhone, typenummer 14, is de opvolger van de succesvolle iPhone 13. De iPhone 13 werd bij de lancering als nieuwe maatstaf gezien, maar dit is alweer verleden tijd. De ontwikkelingen staan absoluut niet stil, getuige de iPhone 14. Om vijf redenen is het de verwachting dat de iPhone 14 de nieuwe maatstaf gaat worden in de wereld van smartphones.

Reden 1: de camera’s

Een smartphone wordt tegenwoordig niet alleen als telefoon gebruikt, maar ook als camera. Met een moderne smartphone ben je onderhand in staat om nóg scherpere foto’s te maken dan met een heuse spiegelreflexcamera.

Dat is ook het geval bij de iPhone 14. Dit nieuwe model beschikt, naar verluidt, over een 48 megapixel camera. Met zo’n camera maak je niet alleen haarscherpe foto’s, maar film je ook nog eens in 8K kwaliteit.

Bekijk ook:
Ervaar het gemak van draadloze toegang met de Nuki Smart Lock 4.0 Pro

Reden 2: lange batterijduur

De batterijduur van de nieuwe iPhone 14 gaat baanbrekend worden. De nieuwe batterijen van Apple zijn naar verwachting een stuk krachtiger dan de huidige. Zelfs als je de hele dag door van de iPhone 14 gebruik gaat maken, hoef je naar verwachting nooit zonder lege accu te zitten. Met alle dank aan nieuwe technologieën die Apple gebruikt heeft voor de ontwikkeling van de nieuwe accu’s.

Reden 3: de nieuwe chip

Het ligt in de lijn der verwachting dat de iPhone 14 over een nieuwe chip beschikt. Dit geldt volgens de geruchten echter alleen voor de iPhone 14 Pro. De normale iPhone 14 beschikt naar verluidt over de normale huidige chip, maar iPhone 14 Pro naar verluidt over een nieuwe chip.

Met deze nieuwe chip zou de iPhone 14 nóg een stuk sneller zijn. Zo zou het mogelijk moeten zijn om allerlei apps en games tegelijkertijd te laten draaien. Zonder dat je enige vorm van hapering of snelheidsverlies opmerkt.

Leuk detail: het zou voor het eerst zijn dat Apple binnen één serie voor meerdere chips kiest.

Bekijk ook:
De 5 beste babyfoons met camera van dit moment

Reden 4: het kleurenpalet

In de afgelopen jaren varieert Apple meer en meer met de kleurstelling van de iPhones. Dit gaat naar verwachting ook bij de iPhone 14 het geval zijn. De geruchten doen de rondte dat de iPhone 14 in de kleuren zwart, wit, paars, rood en blauw aangeboden worden.

Bij de iPhone 14 Pro heeft Apple echter voor andere kleuren gekozen. Die variant wordt in grafiet, zilver, paars en goud aangeboden. Naar welke kleur gaat jouw voorkeur uit?

Opvallend is vooral de paarse kleur. Deze kleur werd op deze manier nog niet eerder gebruikt voor een iPhone.

Reden 5: het nieuwe scherm

De iPhone 14 wordt naar verwachting uitgevoerd met een nieuw scherm. Dit scherm zou een diagonaal van 6,1 inch hebben. Feit is wel dat het exacte formaat per variant binnen deze serie anders kan zijn.

Wat vooral opvalt, is dat het naar verluidt om een always-on scherm gaat. Dit betekent dat het scherm altijd lichtjes brandt, maar dat alleen bepaalde onderdelen uitgelicht worden. Dit scherm wordt ook wel eens als een ‘maanlicht scherm’ omschreven en is nog niet eerder door Apple gebruikt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.