Droomvlucht
Saved Read later
Deel dit bericht

Efteling attractie Droomvlucht weer open: dit zijn de veranderingen

Vier maanden geleden werd de populaire Efteling attractie Droomvlucht gesloten voor het publiek omdat er en aanpassingen moesten worden uitgevoerd. De attractie heeft tevens een flinke onderhoudsbeurt gehad. Droomvlucht is dus eindelijk weer geopend voor het publiek, maar wat voor aanpassingen zijn er gedaan? We stapten even in een gondel om de sprookjeswereld nader te bekijken.

Zichtbare en onzichtbare veranderingen

Het team dat achter de onderhoudsbeurt zit hebben zowel zichtbare als onzichtbare veranderingen doorgevoerd. Het technische aspect zal voor bezoekers niet te zien zijn, maar bezoekers die vaker in de attractie hebben gezeten zullen zeker de zichtbare veranderingen herkennen. Alle scènes in Droomvlucht zijn vanaf nu voorzien van led-verlichting, en zullen er nieuwe lichteffecten te zien zijn.

In het kastelenrijk is er zonsopgang en een zonsondergang gerealiseerd. Oplettende bezoekers kunnen zien dat elfenkoning Oberon van het elfenrijk twee schoenen draagt. Dit is opmerkelijk, want hij was zijn tweede schoen al tientallen jaren kwijt. Een aantal elfjes in het rijk zijn voorzien van andere huidskleuren, zodat meer jonge bezoekers zich kunnen identificeren met de sprookjesfiguren.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Andere veranderingen in attractie Droomvlucht

De decorateurs zijn op dit moment nog bezig met het herstellen van decoraties, zoals twee planeten die naar beneden waren gevallen. Deze hingen tussen de hemelburchten. In de Sterrentunnel krijgen we een compleet vernieuwd ‘twinkle effect’ te zien. Er is ook een doorzichtig scherm in de scène van de hemelburcht toegevoegd waarop lichteffecten geprojecteerd kunnen worden.

Als we naar het Zompenwoud gaan dan die we de trollen spelen en ravotten. Er is vooral onderhoud gedaan aan het water-effect in de scène. De vijver waarin de trollen een bad nemen staat weer vol met water, wat was eerder niet het geval in verband met een lekkage. De slingerende trol hangt vanaf nu stil op zijn liaan, en in het hele woud regent het weer. De laatste aanpassing zal het effect van mist zijn, maar dat zal binnen korte tijd worden toegevoegd.

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.