Plekken waar de mens nog nooit is geweest 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Plekken waar de mens nog nooit is geweest

Tussen India en Thailand ligt een piepklein eilandje. Het eiland is bewoond door, hoogstwaarschijnlijk, de oorspronkelijke bewoners. Kom je er aan land, dan is de kans groot dat je dat niet meer na kunt vertellen. Gedreven door angst voor het onbekende, volledig afgeschermd van de buitenwereld, dulden deze mensen geen bezoek. Zou dat dan ook kunnen betekenen dat er nog meer onontdekte plekken op aarde zijn? Misschien zelfs plekken waarvan geen mens ter wereld op de hoogte is?

Oceanen

De grootste geheimen van de aarde liggen buiten het zicht, bijvoorbeeld onder water in oceanen. Oceanen bedekken het grootste gedeelte van onze wereld, maar zijn veel minder bezocht en onderzocht dan land. Hier zullen we dus nog een schat aan informatie en ontdekkingen kunnen opdoen.

Bekijk ook:
Hoe diep is de oceaan?

Grotten

Eveneens buiten het zicht van bijvoorbeeld satellieten, zijn vele grotten die evenzoveel geheimen herbergen. Een goed voorbeeld zijn de grotten van Yucatan in Mexico. Deze grotten gevuld met water, ook wel cenotes genoemd, zijn continu in beweging, door het afbrokkelen en oplossen van het gesteente. Dit zorgt voor een onveilige situatie voor onderzoekers. Ze zijn dus slecht in kaart te brengen doordat ze in ontwikkeling zijn en omdat ze eigenlijk niet bezocht kunnen worden.

Onder een bladerdek

Dichtbegroeide jungles hebben ook geheimen voor nieuwsgierige onderzoekers. De dichte begroeiing zorgt uiteraard voor slecht zicht van bovenaf voor bijvoorbeeld satellieten. Daar bovenop zijn sommige gebieden niet te betreden voor de mens. Veel van deze gebieden zijn te vinden in de Amazone. Hier zijn voldoende plekken die niet met een boot of een voettocht te bezoeken zijn.

Bhutan

Uiteraard is Bhutan gewoon bewoond, dus dit kun je niet in zijn geheel een onontdekt gebied noemen. Maar er zijn wel plekken in Bhutan waar nooit mensen komen. De hoogste bergen bijvoorbeeld. Door religieuze overtuigingen is bergbeklimmen verboden in Bhutan, sinds 2003. De hoogste niet beklommen berg ligt in Bhutan, genaamd de Gangkhar Puensum. Al voordat het verbod op bergbeklimmen in werking trad, heeft niemand de top weten te bereiken, ondanks meerdere expedities. De weersomstandigheden lieten het niet toe.

Gebieden binnen de poolcirkels

Er ligt nog veel onontdekt gebied binnen de beide poolcirkels. Deze plekken zijn simpelweg te koud om begaanbaar te zijn.

Zoals je kunt lezen valt er nog best wat te ontdekken op onze mooie aarde. De vraag is natuurlijk wat we ervoor over hebben om deze onontdekte gebieden te onderzoeken. De natuur laat het soms gewoon niet toe en dat creëert onveilige situaties. Gelukkig zijn er daarnaast ook voldoende wel ontdekte stukken van de wereld die gewoon toegankelijk zijn.

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.