eten
Saved Read later
Deel dit bericht

Eten in de horecagelegenheid van een BN’er? Hier kan het

Er zijn verschillende bekende Nederlanders die een horecagelegenheid bezitten. Het is uiteraard leuk om een avondje te dineren in een reguliere horecazaak, maar dat etentje krijgt een extra sausje als je weet dat de gelegenheid van iemand is die we normaal gesproken alleen op de televisie zien. Wij hebben hieronder een aantal horecagelegenheden van bekende Nederlanders op een rijtje gezet.

Venster 33 (Cas Jansen)

In de Amsterdamse Pijp vinden we Venster 33, het restaurant van acteur Cas Jansen. Op de menukaart staat voor ieder wat wils. Zo kun je genieten van een simpele hamburger, maar er worden ook scoppino's geserveerd. Ded horecagelegenheid heeft uiteraard ook een bar waar een lekker wijntje of een cocktail kan worden genuttigd.

Lotje Wine & Dine (Jan Smit)

Volendam trekt normaal gesproken al een hoop toeristen, maar de horecagelegenheid van zanger Jan Smit is ook een toeristische trekpleister tussen al die visserskotters en vishandels. Bij Lotje Wine & Dine kun je zoals de naam al doet vermoeden terecht voor een lekker wijntje en een diner. Zorg wel voor een gevulde portefeuille, want je betaalt er 30 euro voor een biefstuk, en 5 euro voor patat met mayo.

Bekijk ook:
Nederlanders consumeren jaarlijks gemiddeld 75 kilo vlees

Stevig (Douwe Bob)

Douwe Bob is de laatste tijd regelmatig in het nieuws omdat hij om de haverklap weer vader wordt, maar hij is ook zorgzaam voor zijn medemens. In restaurant Stevig kunnen dak- en thuislozen er terecht voor een gratis maaltijd. Op zondag worden er singer- en songwriter sessies gehouden onder het genot van een wijntje en een lekkere lunch of diner. De recensies zijn prima, dus stap er vooral binnen.

Brasserie van Dam (Nicolette van Dam)

Nicolette van Dam kennen we uiteraard als presentatrice, maar ze komt oorspronkelijk uit een horecafamilie. Brasserie van Dam is te vinden in Amsterdam Oud-Zuid, waar je terecht kunt voor een lekkere lunch. De brasserie heeft een rijke menukaart, en de prijzen zijn gemiddeld. Er is echter veel concurrentie in Amsterdam, dus de recensies zijn gemengd. Sommigen vinden het een geweldige locatie, anderen weten betere tentjes te vinden in de hoofdstad.

Mood Street Food (Rico Verhoeven)

Rico Verhoeven heeft samen met Eveline Wu het restaurant Mood Street Food. De meeste gerechten zijn Aziatisch, en kunnen voor een zeer schappelijke prijs worden gekocht. Je kunt je eigen gerecht samenstellen, en je betaalt afhankelijk van wat je kiest hooguit 40 euro voor een voor, – hoofd- en nagerecht. Gezien de prijzen van andere menukaarten in restaurants is dat een zeer schappelijke prijs om voor te kunnen eten.

Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.