Het minimumloon gaat in 2024 nog verder omhoog 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Het minimumloon gaat in 2024 nog verder omhoog

Soms heeft ons kabinet ook iets positiefs te melden, althans in dit geval voor mensen die in loondienst zijn. Zij gaan er vanaf 1 januari 2024 namelijk in financieel opzicht sterk op vooruit. De lonen stijgen vanaf die datum namelijk met 5 tot 10 procent, en dat heeft allemaal te maken met een nieuw wetsvoorstel dat door de Eerste Kamer is aangenomen. Wij houden wel van een extra zakcentje, dus doken we even in deze informatie.

Minimumloon gaat nog verder stijgen

De Eerste Kamer heeft namelijk een initiatiefvoorstel aangenomen waardoor mensen in loondienst er nog verder op vooruit gaan. De eerdere loonsverhoging van 10,15% die aan het begin van dit jaar werd ingevoerd, zal nog verder worden verhoogd met 10 tot 15%. Mensen die 40 uur per week werken gaan er gemiddeld met 10 procent op vooruit, en mensen met een werkweek van 38 uur krijgen er 5 procent bij.

Door dit initiatiefvoorstel gaat het minimumloon namelijk anders berekend worden. Het minimumloon wordt vanaf 1 januari 2024 namelijk niet meer berekend per maand, maar per uur. Er wordt verwacht dat honderdduizenden mensen die op basis van een maandloon werken er dus financieel op vooruit zullen gaan. Dit is uiteraard goed nieuws voor werknemers, maar werkgevers zitten er niet op te wachten.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

minimumloon minister van financiën

Hogere lasten voor werkgevers

De nieuwe wet leidt tot onrust onder vooral werkgevers tot het midden- en kleinbedrijf horen. Het zorgt namelijk voor hogere lasten. De Eerste Kamer is zich bewust van deze lastenverhoging, en heeft daarom een motie ingediend waarin wordt verzocht om de economische situatie van MKB werkgevers te onderzoeken, en eventueel een lastenverlaging in het vooruitzicht te stellen.

Deze motie wordt meegenomen in de voorjaarsnota. Deze wordt elk jaar voor juni door de minister van Financiën bekeken, samen met de andere inkomsten- en uitgaven van het rijk. Hoe de plannen op termijn met betrekking tot de verhoging van het minimumloon uit gaan pakken is nog te zien, maar het lijkt er in ieder geval op dat mensen die in loondienst zijn allemaal hun portemonnee wat verder open mogen trekken aan het begin van 2024.

minimumloon werknemers

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.