Zo zorg je ervoor dat je hond zich de hele dag vermaakt 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo zorg je ervoor dat je hond zich de hele dag vermaakt

Net als bij ons mensen, verveelt een hond zich wanneer hij niets te doen heeft. Echter hebben wij wanneer we ons vervelen de mogelijkheid om onderuit op de bank te zakken en die favoriete Netflix serie te bingewatchen, een terrasje te pakken in de stad met die verloren jeugdvriendin van vroeger of als een stofzuiger door het huis heen te walsen.

Een hond daarentegen, kan dat niet. Wat vaak gedacht wordt is dat wanneer honden overdag slapen, ze moe of uitgeteld zijn. Dit kan kloppen wanneer de hond een flinke wandeling achter de rug heeft, maar vaak is het echter zo dat jouw hond zich simpelweg verveelt, terwijl honden in de realiteit graag regelmatig en intensief bezig zijn, zowel fysiek als mentaal. Maar hoe zorg je er voor dat jouw hond zich ook vermaakt wanneer jij hem niet in zijn bewegingsdrang kunt voorzien?

Bekijk ook:
Wat weet jij van honden? Test het in deze honden quiz!

Symptomen van verveling

Maar hoe weet jij of jouw hond moe en uitgeteld is als gevolg van een flinke boswandeling, of dat de verveling weer de bovenhand neemt? Hoewel de ene hond sneller zijn gevoelens van verveling toont, is het bij iedere hond wel degelijk zichtbaar. Sommige honden worden heel vervelend, gaan bedelen, proberen op iedere andere mogelijke manier jouw aandacht te krijgen, of zullen zelfs in je gezicht blaffen. Soms gaat het echter nog verder dan dat, waarbij het met name vervelend wordt voor jouw viervoeter. Honden kunnen dan gaan staartjagen, continu hun voorpoten likken of zich op pluisjes fixeren, wat vaak aanleiding is tot het aannemen van dwangmatig gedrag, dat nog al te weinig herkend wordt als verveling.

Zo zorg je ervoor dat je hond zich de hele dag vermaakt 14

Oplossingen tegen verveling

Het aanschaffen van hondenspeelgoed is een goede optie om verveling tegen te gaan. Sommig hondenspeelgoed beschikt over een gedeelte waarin je eten voor jouw viervoeter kunt verstoppen, waarna deze er alleen al een dagtaak op zich aan heeft om dit te vinden en er eenmaal gevonden, ook nog eens uit te moeten halen. Ook kan het leuk zijn om jouw hond te leren zijn eigen speelgoed op te bergen, ook wel apporteren genoemd. Heeft jouw hond de hele dag alleen doorgebracht? Sociaal contact is, evenals voor mensen, belangrijk voor jouw huisdier. Maak bij thuiskomst een blokje om en geef jouw viervoeter de ruimte om te snuffelen bij andere honden en ècht met hen in contact te zijn. Niet alleen doet dit wonderen voor de mentale gesteldheid van jouw huisdier, maar ook gaat het onnodige verveling tegen.

Bekijk ook:
Top 10 hondenrassen met meeste letselschadeclaims

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.