Wat doet CBD-olie met je lichaam? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat doet CBD-olie met je lichaam?

Over CBD-olie doen veel misverstanden de ronde. De olie die gewonnen wordt uit de hennepplant houdt de gemoederen al een tijd bezig, niet in de laatste plaats omdat er nogal wat kaf tussen het koren zit. Louche handelaren blijken minderwaardige producten te verkopen waarvan de inhoud anders is dan de verpakking doet vermoeden. Aan goede CBD-olie van hoogwaardige kwaliteit worden veel positieve effecten op de mens toegedicht.

Niets nieuws onder de zon

Vooropgesteld, het gebruiken van hennep in relatie tot onze gezondheid is niets nieuws. Al eeuwenlang wordt hennep voor medische toepassingen gebruikt. Vaak maken mensen echter de vergissing hennep te verwarren met wiet, terwijl hier een essentieel verschil is. Als gewas zijn ze weliswaar familie van elkaar, maar de percentages werkzame stoffen in deze twee planten verschillen nogal. Waar een wietplant vooral veel THC bevat, een stof die ervoor zorgt dat je stoned raakt, bevat de hennepplant vooral veel CBD en die stof lijkt een zeer positief effect te hebben op het menselijk lichaam.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Waarvoor wordt het gebruikt?

Veel mensen gebruiken CBD-olie om het slaapritme te bevorderen. Vlak voor het slapen gaan nemen ze een paar druppels van deze olie rechtstreeks in de mond. Het is natuurlijk ook mogelijk om de olie te vermengen met etenswaren, maar aangezien wordt aangeraden om ’s avonds laat niet meer te eten, is die combinatie bij deze toepassing niet voor de hand liggend. Overigens valt moeilijk te zeggen hoeveel druppels iemand per dag zou moeten innemen. Immers, er bestaan veel verschillende soorten CBD-olie, elk met een ander percentage van het effectieve CBD. Ook is het geheel afhankelijk van de persoon zelf en daarom valt er geen universeel inneemadvies voor te schrijven.

Ook voor het goed laten functioneren van het spijsverteringsstelsel wordt vaak gebruik gemaakt van CBD-olie. Een prettige bijkomstigheid van goed werkende darmen is dat men zich over het algemeen veel energieker voelt. Veel gebruikers ervaren dat ze hun gezondheid en welzijn een boost geven door op regelmatige basis CBD-olie te gebruiken. De angst die sommige mensen hebben voor verslaving is totaal ongegrond en berust op een misverstand. De verslavende stof THC is in CBD-olie in een dermate lage concentratie aanwezig, dat het geen enkele invloed meer heeft. Ga je CBD-olie kopen, behoed jezelf dan voor een miskoop. Via Cibdol kun je research doen hierover. verkrijgen hierover.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.