lage gasprijs
Saved Read later
Deel dit bericht

Prijs van aardgas historisch laag

Het coronavirus brengt af en toe voordelen met zich mee. Natuurlijk hebben we het dan niet over het virus zelf, maar om de gevolgen die het virus heeft voor bijvoorbeeld de natuur, en in dit geval ook de prijs van aardgas.

Laagste gasprijs in twintig jaar

Op dit moment betalen we tussen de drie en vier cent voor één kuub aardgas. Dit is een historisch laag bedrag. Even ter vergelijking, twee jaar geleden was dit dertig cent per kuub. De belangrijkste oorzaak hiervoor is trouwens niet alleen het coronavirus, de warme winter heeft hier ook aan meegeholpen. Hierdoor is er veel gas overgebleven.

Lage gasprijs goed voor Nederland

Het is niet zo dat we ineens veel gas hebben, we hadden al ruim voldoende aardgas op de wereld voordat de warme winter begon. De lage gasprijs is volgens Martien Visser – lector energietransitie bij de Hanze Hogeschool Groningen – goed voor Nederland. We importeren nu veel meer gas dan we kunnen exporteren, en de kolencentrales in heel Europa draaien nu ook minder. Dit betekent dat er ook minder CO2-uitstoot is. Een win-win situatie!
Helaas zullen wij als consument waarschijnlijk niet veel minder betalen. De gasprijs die wij als consument betalen bestaat voor een groot gedeelte uit belastingen.

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.