lage gasprijs

Prijs van aardgas historisch laag

0 Shares

Het coronavirus brengt af en toe voordelen met zich mee. Natuurlijk hebben we het dan niet over het virus zelf, maar om de gevolgen die het virus heeft voor bijvoorbeeld de natuur, en in dit geval ook de prijs van aardgas.

Laagste gasprijs in twintig jaar

Op dit moment betalen we tussen de drie en vier cent voor één kuub aardgas. Dit is een historisch laag bedrag. Even ter vergelijking, twee jaar geleden was dit dertig cent per kuub. De belangrijkste oorzaak hiervoor is trouwens niet alleen het coronavirus, de warme winter heeft hier ook aan meegeholpen. Hierdoor is er veel gas overgebleven.

Lage gasprijs goed voor Nederland

Het is niet zo dat we ineens veel gas hebben, we hadden al ruim voldoende aardgas op de wereld voordat de warme winter begon. De lage gasprijs is volgens Martien Visser – lector energietransitie bij de Hanze Hogeschool Groningen – goed voor Nederland. We importeren nu veel meer gas dan we kunnen exporteren, en de kolencentrales in heel Europa draaien nu ook minder. Dit betekent dat er ook minder CO2-uitstoot is. Een win-win situatie!
Helaas zullen wij als consument waarschijnlijk niet veel minder betalen. De gasprijs die wij als consument betalen bestaat voor een groot gedeelte uit belastingen.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

174
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.