hond
Saved Read later
Deel dit bericht

Hond vastgebonden in bushokje en achtergelaten door eigenaar

We komen regelmatig berichten tegen over dieren die onder erbarmelijke toestanden worden vastgehouden of achtergelaten. Sommige mensen zijn de liefde van dieren niet waard, als deze achteloze en IQ-loze personen al mensen genoemd mogen worden. In dit geval heeft iemand zijn of haar hond achtergelaten in een bushokje.

Hond achtergelaten in bushokje

In het Noord-Hollandse Katwoude deed een voetganger afgelopen dinsdag een opmerkelijke ontdekking. Ze zag in de vroege ochtend tot haar verbazing een vastgebonden hond in een bushokje liggen. Het dier had geen eten of water, en leek aan zijn lot overgelaten. Het dier was vastgebonden aan een zitje, en er was in geen velden of wegen iemand te bekennen. De hond is hoogstwaarschijnlijk achtergelaten.

We zien dit soort berichten elk jaar rond de vakantieperiode weer terugkomen; dieren die worden gedumpt zodat de eigenaren vakantie kunnen vieren. De vrouw die deze hond had zag liggen belde na de vondst meteen de politie en de dierenambulance, zij hebben zich over het dier ontfermd. De politie laat nadrukkelijk weten dat het achterlaten van een dier een misdrijf is, en dus strafbaar.

Dieren gedumpt in vakantieperiode

Er worden steeds vaker huisdieren gedumpt. Toen de lockdownmaatregelen in verband met corona van kracht was kochten veel mensen huisdieren om verveling tegen te gaan. Toen de maatregelen werden opgeheven stroomden de dierenasiels vol met gedumpte dieren. Verschillende Dierenrechtenorganisaties benadrukken dat dieren ook gevoel hebben en niet behandeld moeten worden als speelgoed.

Bekijk ook:
4 bizarre vakantiebestemmingen

Wat de toestand van de gevonden hond is, is niet bekendgemaakt. Het dier scheen in goede gezondheid te verkeren toen het in het bushokje werd gevonden. Laten we hopen dat de eigenaren hun verdiende loon krijgen, en snel worden opgespoord door de politie. De hond blijkt gechipt te zijn, dus dat is waarschijnlijk al een goede aanwijzing. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met dierenambulance Waterland. De organisatie vraagt mensen nadrukkelijk om eerst goed na te denken voordat ze een hond aanschaffen.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.