De nieuwste hondenbrokken trends 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De nieuwste hondenbrokken trends

Niet alleen je vrolijker viervoeter wordt blij van een paar heerlijke gezonde hondenbrokken, maar ook als baasje voelt het goed om je hond de juiste voeding te geven. Wat nu een goede hondenbrok is, is helemaal afhankelijk van het soort hond dat je door je huis hebt springen. Puppy’s zijn bijvoorbeeld erg druk waardoor ze andere voeding nodig hebben dan volwassen of senior honden. Helaas zit er in hondenvoer vaak ingrediënten die niet helemaal goed zijn voor de hond. Kunstmatige smaak- en geurstoffen, suiker, zout… we kunnen dit lijstje nog wel even doorzetten. Veel baasjes kiezen daarom steeds vaker voor kwalitatief hoogwaardige vlees- en vissoorten, maar ook hondenbrokken met voldoende groente en fruit. Welke hondenbrokken trends kunnen we hieruit opmaken?

Vegetarische honden

Doordat steeds meer hondenbaasjes ervoor kiezen om vegetariër te worden, wordt het moeilijker om alsnog deze trouwe viervoeter elke dag van een vleesmaaltijd te voorzien. Echter, zijn honden carnivoren en dus vleeseters. Hier zijn wel de meningen over verdeeld, want doordat honden al duizenden jaren begeleiders zijn van mensen hebben honden ook de etensresten van mensen gegeten die vaak weinig vlees bevatten. In de afgelopen tientallen jaren zijn hondenbaasjes in veel westerse landen hun honden vlees gaan geven in hun voerbak.

Gelukkig is er een trend gaande waarin er veel soorten verse groente- en fruit hondenbrokken de markt oprollen. Niet alleen voor mensen zijn groente en fruit noodzakelijk om je weerstand op peil te houden, maar ook je hond wordt daar blij van. Zo bestaan er zelfs hondenbrokken met zogeheten ‘superfoods’. Zo heb je hondenbrokken met wortel, tomaat, cranberry,  maar ook met spirulina wat de meeste mineralen van alle plantensoorten op aarde bevat. Spirulina bevat namelijk maar liefst 39 verschillende voedingsstoffen (wow!).

Bekijk ook:
Top 100 leukste hondennamen

De nieuwste hondenbrokken trends 14

Koudgeperste hondenbrokken: kwaliteit voorop

Enkele belangrijke voedingsstoffen van een goede hondenbroek zijn eiwitten, koolhydraten, vetten en vitamines en mineralen. Om al deze gezonde stoffen binnen te krijgen, zijn er koudgeperste hondenbrokken op de markt gekomen. Doordat deze voedingsstoffen bij elkaar geperst zijn zonder dat er lucht bij is gekomen, neemt het in de maag minder ruimte in. Het persen van een brok levert een gezondere brok op omdat door de lagere temperatuur de vetten minder schade oplopen. Daarnaast is de geperste brok relatief goedkoop en reageren veel honden goed op deze brokken. Het is vooral een kwestie van proberen of je hond er blij van wordt of niet. De geperste hondenbrokken vallen in de maag uiteen waardoor de maagbelasting een stuk minder is. Ideaal brok voor de actieve viervoeter onder ons!

Of kiezen we massaal voor natuurlijke diervoeding?

Tegenwoordig worden honden steeds vaker beschouwd als onderdeel van het gezin. Zo moeten ze dus ook behandeld worden volgens de baasjes. Zo wordt er steeds vaker gekozen voor natuurlijke voeding waar geen kunstmatige geur-, kleur- of smaakstoffen aan zijn toegevoegd. Veel graan- of glutenvrije producten vallen ook onder de noemer ‘natuurlijk’. We hebben het geluk dat de ingrediënten steeds herkenbaarder worden, bedrijven steeds meer open zijn over wat er in het product zit verwerkt waardoor we betere keuzes kunnen maken wat het beste is voor onze hond.

Bekijk ook:
Dit zijn de kleinste hondenrassen

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.