5 tips bij een luchtbed kopen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

5 tips bij een luchtbed kopen

De meeste mensen denken dat je een luchtbed alleen gebruikt voor de nachten kamperen midden in het bos. Nachten waarbij je slaapt in de buitenlucht en een luchtbed de ideale manier is om toch nog een beetje je ogen dicht te doen. Een slaapmat is vaak wat dun, waardoor je het gevoel hebt op een plank te liggen. Maar, een luchtbed kun je ook gebruiken tijdens verhuizen of als je logees over de vloer hebt. Het is gewoon praktisch om altijd een luchtbed in huis te hebben. Zo ben je altijd voorbereid op spontane weekendjes weg, maar ook vrienden die na hun avondborrel niet meer naar huis kunnen rijden. Maar waar moet je nu op letten bij een luchtbed kopen? Hieronder hebben we vijf tips voor je uitgeschreven.

1.  Gelegenheid voor aanschaf

Wil je een luchtbed aanschaffen omdat je van plan bent binnenkort weg te gaan of wil je een reserve luchtbed voor in huis? Er zijn verschillende soorten luchtbedden verkrijgbaar die in iedere situatie uitkomst bieden. De meeste luchtbedden kun je het beste met een elektrische pomp opblazen waarin je binnen no-time een heerlijk (plastic) matras tevoorschijn kunt toveren. Een opblaasbed die je meeneemt op je vakantie is daarentegen een heel ander luchtbed dan die je thuis aan zult bieden.

Bekijk ook:
Trending: Shutters als raambekleding

2.  Kijk naar de soorten en maten

Zoals we hierboven al kort beschreven, is dus de keuze voor het soort luchtbed voor iedere situatie weer uniek. Je hebt namelijk luchtbedden die kunnen variëren in dikte, lengte, breedte en materiaal. Zo heb je de gebruikelijke luchtbedden die handmatig opgeblazen worden en een redelijke dikte hebben. Kampeerders kiezen vaker voor slaapmatten, die gemaakt zijn van stevig materiaal en minder dik dan de gebruikelijke luchtbedden. Deze zullen ook vaak minder snel stuk gaan als ze op ruw materiaal liggen.

3.  Eenmalige investering

Er wordt vaak gezegd dat je beter kunt investeren in een goed luchtbed dan elke keer weer een nieuwe scoren. Er zijn namelijk veel luchtbedden die je voor nog geen tientje kunt aanschaffen, maar deze zijn vaak niet erg stevig waardoor ze sneller luk zullen gaan. Dat is niet helemaal ideaal als je midden in je tentje de nacht probeert door te komen. Vaak zijn de kwalitatieve luchtbedden een stuk duurder, maar gaan dan ook langer mee en bieden meer comfort dan een goedkoop luchtbed.

Bekijk ook:
Valkuilen bij het schilderen van houten gevelbekleding

4.  Luchtbed met isolatie

Waar veel mensen geen rekening mee houden is de isolatie van een luchtbed. Wanneer je voor een langere periode van je luchtbed wilt genieten, dan kun je het beste een luchtbed zoeken met een stevige isolatie. Dit voorkomt koude nachten én een pijnlijke rug.

5.  Pakvolume luchtbed

Het is goed om stil te staan bij het formaat van het luchtbed. Het zou zonde zijn als je hele achterbak gevuld is met je luchtbed. Dan droom je stiekem toch wel weer van een slaapmat die je dun en eenvoudig kunt oprollen en in je achterbak kunt proppen. Het is dus verstandig om voor de aanschaf van jouw luchtbed goed het gewicht en de maten te checken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.