blank

Bizarre hybride dieren die echt bestaan!

0 Shares

Sommige verschillende diersoorten vinden elkaar zo leuk dat ze samen kinderen krijgen. Met twee totaal verschillende dieren als ouders krijg je een nieuwe diersoort, en soms zijn die best bijzonder. In dit artikel geven we een overzicht van een aantal bizarre hybride dieren die echt bestaan!

Liger

Wat krijg je als een leeuw en een tijgerin bij elkaar zet, juist: een liger. Deze diersoort komt niet voor in het wild en is dus ontstaan door invloed van mensen. In het wild leven tijgers een leeuwen vrijwel nooit samen, en dan kunnen er ook geen nachtelijke avontuurtjes plaatsvinden.

Tigon

Als je een tijger en een leeuwin samen zet, kan je ook een nieuwe diersoort krijgen en dat is de tigon. Een tigon kan je meestal herkennen aan een kop met tijgervlekken en korte leeuwenmanen. Net zoals de lijger is ook de tigon ontstaan door invloed van mensen.

Zonkey

Een zonkey is een kruising tussen een zebra en een ezel. Deze dieren zijn erg zeldzaam en komen waarschijnlijk niet voor in het wild. Een zonkey vind je daarom alleen in een dierentuin, waar mensen een zebra en een ezel hebben samen gebracht.

Bekijk ook:
LEGO maakt werkende auto

Leopon

Een leopon is een kruising tussen een leeuwin en een luipaard. De kop van deze beestjes lijkt vooral op een leeuw, terwijl de rest van het lichaam meer weg heeft van een luipaard.

Jaglion

Zet een leeuwin en een jaguar bij elkaar en wie weet ontstaat er zomaar een jaglion. Een jaglion heeft vaak een vrij donkere vacht met vlekken.

Wolphin

Ook in de zee ontstaan er soms bijzondere nieuwe diersoorten. Zo gebeurt het wel eens dat een dolfijn en een walvis het samen erg gezellig hebben en dan een kindje krijgen. Dit noemen we dan ook wel een wolphin, of in het Nederlands een walfijn. Deze diersoort wordt zowel in het wild als in dierentuinen geboren.

Geep

Zet een schaap en een geit bij elkaar en je krijg misschien wel het schattigste hybride diertje dat er rondloopt: de geep. Deze beestjes zijn vrij zeldzaam omdat de meeste kruisingen tussen geiten en schapen dood geboren worden. Dat is wel sneu, want na het zien van deze beelden zou je er zo maar zelf een willen hebben!

Bekijk ook:
Wie zijn de Taliban en hoe veroverden zij Afghanistan zo snel?

Cama

In Dubai is de cama ter wereld gekomen. Dit is een kruising tussen een lama en een kameel. Het is de bedoeling dat een cama meer wol produceert dan een lama, maar tevens net zo sterk en makkelijk is als een kameel.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.