Baasje weigert dieet voor extreem zware hond 12
Niet de labrador uit dit artikel
Saved Read later
Deel dit bericht

Baasje weigert dieet voor extreem zware hond

Dierenleed in de gemeente Nijkerk. Een inwoner van die plaats zag zijn hond in beslag worden genomen door de dierenbescherming, nadat de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) voor de tweede maal vaststelde dat de eigenaar zijn hond, een chocoladebruine labrador, niet de juiste verzorging gaf.

Het 12-jarige dier woog maar liefst het dubbele van wat een labrador normaal zou mogen wegen. Daardoor kon het nauwelijks nog op zijn poten staan en had het ademhalingsproblemen. Ook het lopen ging door kromgegroeide nagels in de poten nog maar zeer moeizaam. Desondanks weigerde de eigenaar, ondanks meerdere waarschuwingen, het om zijn huisdier op een dieet te zetten.

Medicijnen

Half maart was de LID voor het eerst al in actie gekomen nadat er via de tiplijn 144 een melding was gedaan over de extreem zware hond. Het bleek dat ook de dierenarts al aan de bel had getrokken en meerdere malen had gewaarschuwd dat de hond te zwaar was. Voor de eigenaar was dit echter geen reden om zich aan het voorgeschreven dieet te houden. Sterker nog, ook de voorgeschreven pijnstillers en ontstekingsremmers werden niet in de juiste dosering toegediend. Deze waren voorgeschreven vanwege de pijn aan de gewrichten en luchtwegen. Voor de LID was dit begin april aanleiding om na een tweede bezoek de dierenbescherming te vragen om de hond in beslag te nemen. Inmiddels is de labrador op een opvangadres ondergebracht en wordt daar op de juiste wijze verzorgd.

Bekijk ook:
Dit zijn de kleinste hondenrassen

Corona verwennerij?

Het lijkt erop dat met de huidige corona crisis de thuiswerkende huisdiereigenaren hun oogappeltjes sneller verwennen met extra snoepjes of snacks. En daar gaat het dus fout volgens de dierenbescherming. Het devies is daarom om hier niet aan toe te geven, ook al kijkt je hond je nog zo lief aan.

Bekijk ook:
Top 10 hondenrassen met meeste letselschadeclaims

Avatar foto
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.