Saved Read later
Deel dit bericht

Wordt Max Verstappen wereldkampioen met nieuwe auto?

Max Verstappen heeft nog één kans om de jongste wereldkampioen ooit te worden in de F1. Als dat hem niet lukt dit jaar, zal Sebastian Vettel voorlopig die eer blijven houden. Hoe zijn de kansen van Max dit jaar? Als we even teruggaan naar 2019 was het begin van het seizoen redelijk dramatisch voor Verstappen en het Red Bull Team. De Honda motor was gewoon niet snel genoeg en de achterstand op Mercedes en Ferrari leek onoverbrugbaar. Maar Max en zijn team gaven niet op en de in de laatste 3 races haalde Verstappen meer punten dan wie dan ook. Dat de circuits daarbij verschillend waren, zorgde voor hoop spanning in het nieuwe seizoen.

Coureur of materiaal?

Is Max Verstappen de beste coureur van het moment? Wellicht is er ook sprake van een beetje chauvinisme maar dat Verstappen momenteel de meest spectaculaire coureur is, lijkt onbetwistbaar. Hij haalt makkelijk in en dat is juist wat deze autosport boeiend maakt voor de toeschouwers. Maar wereldkampioen kan je alleen worden als je over het juiste materiaal beschikt en ook weinig foutjes maakt. Het waren niet altijd de meest spectaculaire deelnemers die wereldkampioen werden. Vaak waren het de rekenaars met een topauto die de punten scoorden die nodig waren om bovenaan de ranglijst te eindigen.

Bekijk ook:
Occasion op afbetaling kopen: De beste tips en adviezen

Lewis Hamilton, de onverslaanbare?

Max zal het in het nieuwe seizoen beslist niet makkelijk krijgen omdat de combinatie Lewis Hamilton met zijn Mercedes wederom de grote favoriet voor de titel is. Hamilton is vol zelfvertrouwen en is afgetraind als nooit tevoren. Met 10 kilo minder gewicht past hij weer keurig in zijn formule 1 wagen, merkte Hamilton zelf spottend op. Hamilton heeft het nieuwe seizoen ook wat te winnen, hij wil de meest succesvolle coureur van de 21e eeuw worden en dat betekent dat hij een nieuwe titel moet halen. Daarbij gebiedt de eerlijkheid ook te zeggen dat Lewis beslist geen saaie automaat is, maar een echte coureur met lef.

De eerste 25 punten al binnen?

Is de steun van het publiek belangrijk voor een coureur in de F1? Het is uiteraard moeilijk uit te drukken in snelheid of stuurmanskunst, maar het was ook duidelijk dat de wedstrijden in België en Oostenrijk bijzonder waren voor Verstappen in het vorige seizoen. De supporters zorgden voor oranje gekleurde tribunes en dat is zelfs zichtbaar als je er met meer dan 300 kilometer per uur langs heen schiet. In 2020 heeft Max Verstappen een thuisrace en zullen meer dan 100.000 toeschouwers uit hun dak gaan op de tribune. Die willen de eerste overwinning zien van een Nederlander op een thuiscircuit.

Bekijk ook:
F1 van start: Waarom er dit jaar 3 keer op zaterdag wordt geracet

De eerste klap…

Insiders denken dat de eerste races in het seizoen meteen duidelijkheid zullen brengen. Het vorige seizoen is goed verlopen voor Max Verstappen, maar de achterstand op Hamilton was aanzienlijk en een eerste plaats in de ranglijst is nooit in zicht geweest. Meteen in het begin van het seizoen moet blijken of de nieuwe Red Bull met Honda motor nu opgewassen is tegen de Mercedes. Als dat het geval zou zijn, kan het een gedenkwaardig seizoen worden.

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.