Haartransplantatie tegen haarverlies
Saved Read later
Deel dit bericht

Haartransplantatie, de oplossing voor (hardnekkig) haarverlies

Geconfronteerd worden met haarverlies is voor niemand een pretje. Heel wat mensen zijn best fier op hun mooie haardos. Wanneer deze in het gedrang dreigt te komen is het dan ook veelal alle hens aan dek. Gelukkig zijn er op de markt tegenwoordig tal van verschillende oplossingen voor haarverlies terug te vinden. Zo is het niet alleen mogelijk om gebruik te maken van bepaalde producten, maar kan je ook kiezen voor een transplantatie van haarzakjes. Ondanks het feit dat deze oplossing er uitsluitend is voor extreme gevallen van haaruitval is ze in de praktijk razend efficiënt. Wil jij ook graag meer te weten komen over wat het transplanteren van haarzakjes voor jou kan betekenen? Je ontdekt het hier op deze pagina!

Wat gebeurt er precies bij een haartransplantatie?

Het hele idee achter een haartransplantatie is eigenlijk vrij voor de hand liggend. Men neemt namelijk haarzakjes weg uit een goed behaarde plaats om ze vervolgens in te brengen op een plaats op het lichaam die minder goed behaard is. Dat is efficiënt, want de kans dat het haarzakje op een bepaald moment stopt met het haar te laten groeien is eigenlijk zo goed als nihil. De haarzakjes die worden getransplanteerd zijn immers doorgaans altijd afkomstig uit de zogenaamde haarkrans. Dit is het donorgebied voor haar welke normaal levenslang behouden blijft. De haarzakjes welke afkomstig zijn uit de haarkrans zijn in de praktijk ongevoelig voor het zogenaamde dihydrotestosteron hormoon. Dat is belangrijk, want het is dit hormoon dat aan de basis ligt van het vroegtijdig afsterven van de haarzakjes.

Bekijk ook:
Dit zijn de haarkleur trends van 2024 en tips voor de ideale keuze

Twee verschillende soorten haartransplantaties

Er bestaan tegenwoordig eigenlijk twee verschillende soorten haartransplantatietechnieken. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen de volgende opties:

  1. De FUE-methode;
  2. De FUT-methode;

Voor de FUE-methode geldt dat de zogenaamde grafts (de groepjes haarwortels) één per één uit het donorgebied worden verwijderd. Het losmaken van de grafts gebeurt door middel van een kleine, holle punch. Deze punch wordt over de graft geplaatst waarna ze met een half roterende beweging de graf losmaakt. In principe kan er hiervoor zowel gebruik worden gemaakt van een hand- als van een motorpunch. Deze laatste optie wordt in de praktijk evenwel slechts zelden toegepast. Dit omdat deze methode een beschadiging van de grafts in principe nooit uit kan sluiten. Dit gezegd zijnde is deze methode wel de snelste.

Bij de FUT-methode wordt er een stripje met haar verwijderd uit het donorgebied. Wanneer dit stripje is verwijderd zal het donorgebied gehecht moeten worden. Dit kan in de praktijk onder meer gebeuren door middel van de trichoclosure techniek. Deze vorm van transplantatie geniet bij veel mensen de voorkeur. Dit vooral omdat het litteken bijna niet zichtbaar is.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.