meest gestelde vragen over een auto-accu's 13
Saved Read later
Deel dit bericht

meest gestelde vragen over een auto-accu’s

We kennen allemaal de situatie waarin een auto aan een andere auto werd  gekoppeld om de ene auto weer aan de praat te krijgen. Niets is zo vervelend om met een lege accu op een parkeerplaats of ergens anders te staan. De accu zorgt ervoor dat de motor blijft draaien en dat de auto naar behoren werkt. Wil je meer weten over welke accu’s er zijn, wat de levensduur is of hoeveel het kost om een accu te vervangen, lees dan vooral verder.

Soorten accu’s en levensduur

De levensduur van een accu is afhankelijk van het type accu, het klimaat, de temperatuur, gebruik en onderhoud. Kou en lage temperaturen hebben namelijk een negatieve invloed op de levensduur, daarentegen zorgt een goed onderhouden accu voor een langere levensduur. Als je de accu goed op spanning houdt kan de accu langer mee gaan. Met behulp van een acculader kan je ervoor zorgen dat accu netjes boven de 12,6V blijft.

Bekijk ook:
Wat is financial lease en hoe werkt het?

Naast het onderhoud van de accu heeft het gebruik veel invloed op de levensduur van de accu. Als een auto vaak stil staat en maar korte ritjes maak is een accu sneller versleten. Over het algemeen ligt de gemiddelde levensduur van een accu tussen de 3 tot 6 jaar.

Wanneer je een nieuwe accu moet aanschaffen heb je de keuze uit verschillende soorten accu’s. Er zijn verschillende soorten auto accu's, zoals lood zuur accu's, AGM-accu’s, lithium-ion accu's, gel accu's en SLI-accu’s. Wat kost een nieuwe accu vraag je je dan misschien af. Ook op deze vraag is weer geen eenduidig antwoord te geven. De prijzen voor een nieuwe accu kunnen uiteenlopen van een paar tientjes tot honderden euro’s. Dit is geheel afhankelijk van het soort accu dat je nodig hebt.

meest gestelde vragen over een auto-accu's 15

Onderweg met een volle accu

De laadtijd van de een accu heeft te maken met veel aspecten. Zo is het afhankelijk van de accu en de lader. Mocht je een grote accu hebben en een lichte lader dan kan dit erg lang gaan duren. Gelukkig is er wel een vuistregel die je kunt aanhouden om te berekenen hoelang het ongeveer duurt voordat een lege accu weer geheel is opgeladen. De vuistregel is dat je de batterijcapaciteit moet delen door het maximale laadvermogen van je acculader en hier 4 uur bij op moet tellen. Met een volle accu kun je gelukkig weer een heel eind vooruit, tijdens het rijden blijft de accu zichzelf opladen. Zolang je niet vergeten om de lichten uit te doen tijdens het parkeren en de deuren goed dicht te doen kun je met een volle accu gemakkelijk een lange reis maken en veilig terug thuis komen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.