LEGO
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze LEGO Ferrari SP3 Daytona kost 400 euro

We weten dat LEGO regelmatig samenwerkingen aangaat met verschillende bedrijven. Ze hebben echter nog nooit een team naar de fabriek gestuurd om het bouwproces in de gaten te houden, maar daar kwam verandering in. De Deense speelgoedfabrikant werkt samen met de Italiaanse autofabrikant Ferrari, en daar is een verrassend product uit gekomen; een LEGO-versie van de Ferrari Daytona SP3.

Daytona SP3 van Ferrari

De echte Daytona SP3 van het merk heeft een prijskaartje van 2 miljoen, maar was ondanks de prijs vrijwel meteen uitverkocht toen deze op de markt kwam. Alle 599 exemplaren waren al uitverkocht voordat ze van de fabrieksband af rolden. De populariteit van dit model bracht LEGO op het idee om er een bouwpakket van op de markt te brengen, en namen contact op het Ferrari. Het resultaat mag er wezen.

De twee bedrijven zijn wederom een samenwerking aangegaan. De Deense speelgoedfabrikant stuurde tijdens het gehele ontwerpproces van de auto een team naar Italië om getuige te zijn van de bouw van de auto. De informatie die ze op hebben gedaan tijdens deze leerzame ‘werkvakanties' hebben ze gebruikt om een schaalmodel van 1:8 te ontwerpen. Twee jaar later was de LEGO-Daytona SP3 een feit.

LEGO-Ferrari

Het is niet de eerste keer dat LEGO een samenwerking aangaat met Ferrari. De Daytona SP3 bestaat uit maar liefst 3.778 bouwstenen. De senior designer van LEGO, Aurélien Rouffiange, zegt dat ‘alle overuren en detailwerk' de moeite waard zijn geweest. De replica van de 829 pk V12-motor en de werkende acht-versnellingsbak ondersteunen zijn mening. Het model is groot, iets meer dan 58 centimeter lang.

Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

Er zijn een hoop fans van Ferrari, en uiteraard LEGO-fans die graag in het bezit willen komen van deze bouwset. Ze moeten hiervoor echter wel diep in de buidel tasten, want de LEGO-Daytona SP3 kost bijna 400 euro. Maar liefhebbers hebben dit er graag voor over. Je kunt de bouwset van deze supercar hier bestellen. We wensen je veel succes met het in elkaar zetten van deze indrukwekkende creatie.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.