Tips om je vrije avond meer sfeer te geven 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips om je vrije avond meer sfeer te geven

Wil je nog meer genieten van je vrije avonden? Dan is het een goed idee om te zorgen dat je huis en tuin zo sfeervol als mogelijk zijn. Hangt er een goede en ontspannen sfeer? Dan ga je daar vanzelf in mee. Lekker ontspannen onderuit gezakt zitten met een wijntje of een biertje en gewoon genieten van de warme en rustgevende omgeving is alles wat je nodig hebt. Hoe pak je dat op een goede manier aan?

Het juiste licht

Licht is een hele belangrijke factor als het om sfeer gaat. Vooral natuurlijk licht werkt heel goed. Op late en warme avonden in de tuin is dit natuurlijk extra lekker. Dan werken bijvoorbeeld tuinfakkels heel goed. Zet je die op de juiste plekken in de tuin neer? Dan krijg je net voldoende licht, in de juiste gloed. Daarmee zet je de sfeer neer die je zoekt.

Kijk je naar hoe je dit in de wintermaanden in de woonkamer kan bereiken? Dan kan het een goed idee zijn om je te verdiepen in ledverlichting. Dat kan je gemakkelijk aansturen, waardoor je het dus precies in de juiste tint kan laten stralen. Zo kan je ook in de wintermaanden optimaal van de sfeer genieten.

Bekijk ook:
Zo hard zijn de prijzen van koopwoningen gestegen in de afgelopen 20 jaar

Het juiste geluid

Sfeer hangt niet alleen van licht af. Ook het geluid moet goed op orde zijn. Daarom is het ook belangrijk om bijvoorbeeld een goede soundbar te installeren. Een fijn, licht muziekje kan heel veel voor de sfeer doen. Bovendien werkt het ook goed voor je eigen ontspanning. Zo komt bijvoorbeeld uit onderzoeken naar voren dat je lichaamsritme zich aanpast aan de muziek die je speelt. Wil je dus een rustgevende sfeer neerzetten, draai dan ook wat rustgevende muziek. Dit past helemaal bij wat je zoekt.

Een rustgevende inrichting

De juiste sfeer hangt ook af van hoe je alles inricht. Zowel in huis als in de tuin heb je alle vrijheid om jouw ruimte te ontwerpen zoals jij dat wenst. Zo kan je bijvoorbeeld veel bereiken met de juiste natuurlijke meubels. Dit is precies het type stoel en het soort tafel dat past bij het idee dat jij erbij hebt. Doordat er zoveel verschillende woonstijlen zijn ontwikkeld door de jaren heen, is er altijd wel iets te vinden wat past bij de sfeer die jij zoekt. Een lekker natuurlijke look werkt meestal het best als je een fijne sfeer wilt neerzetten.

Bekijk ook:
De vijf hipste planten van dit moment

Een lekker drankje

Niet alleen de inrichting heeft effect op de sfeer. Ook de dingen die je doet spelen natuurlijk een rol. Daarom is het bijvoorbeeld ook slim om te leren hoe je de lekkerste hapjes en drankjes maakt. Wat is er nu gezelliger dan samen lekker in de tuin zitten in de zomer en een lekker koud drankje drinken? Je hoeft zelfs niets te doen. Alleen maar zitten met het drankje in je hand en genieten van de geuren, kleuren en geluiden om je heen. Pas dan zal je echt merken hoe goed de sfeer in en om het huis eigenlijk is.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

972

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.