Hoe financier je een nieuwe auto? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe financier je een nieuwe auto?

Heb je tijdens de corona pandemie geen auto nodig gehad? Logisch. Je kon in die periode waarschijnlijk vanuit huis werken, waardoor je eigenlijk geen auto nodig had. Hoe anders is dat nu? Heel anders! Het is namelijk zo dat meer en meer werkgevers het toch weer verplicht stellen om op werk te komen.

Om van huis naar werk te reizen, kom je al snel bij een auto uit. Het openbaar vervoer in ons land is namelijk niet perfect, terwijl sommige afstanden simpelweg niet geschikt zijn om op een fiets af te leggen.

Maar, hoe financier je nou een nieuwe auto? Ook als je voor een relatief betaalbare occasions kiest, is de kans groot dat je op dit moment naar alternatieve financieringsmogelijkheden kijkt. De verschillende mogelijkheden worden hieronder uitgebreid besproken.

Optie 1: geld lenen

Geld lenen bij Becam is een prima optie. Bij deze kapitaalkrachtige instantie kun je geld lenen, waarna je dit geld over een langere periode terugbetaalt. Je betaalt hierover uiteraard rente, maar dit weegt niet op tegen het gemak.

Dankzij Becam hoef je bijvoorbeeld niet je spaargeld te gebruiken. Dit geld kun je gebruiken voor andere zaken in het leven. Mogelijk gaat op korte termijn ook je wasmachine en/of vaatwasser kapot. Dan ben je maar al te blij met je lening.

Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Met name als je geen al te ruime financiële buffer hebt, is het lenen van geld een interessante optie.

Optie 2: een auto leasen

Heb je op dit moment niet het geld om een auto te kopen? Dan kun je er ook voor kiezen om een auto te leasen. Je betaalt hiervoor een vast bedrag per maand, waarna je eigenlijk alleen maar de brandstof zelf hoeft te betalen. Mocht je auto een reparatie of onderhoud nodig hebben, komt dit voor rekening van de leasemaatschappij. Je betaalt simpelweg voor het gebruik van de auto, waaronder onder meer reparaties en onderhoudsbeurten vallen.

Een auto leasen is om meerdere redenen interessant. Maar, je moet ook met een paar aandachtspunten rekening houden. Zo ben je geen eigenaar van de auto. Loopt het leasecontract af? Dan betekent dit dat je de auto in moet leveren. Je hebt dus jarenlang voor iets betaald, zonder dat je hier eigenaar van wordt.

Daarnaast moet je met een relatief fors bedrag per maand rekening houden. Rijd je bijvoorbeeld de nodige kilometers in de maand? Dan is een leaseauto oprecht duur te noemen.

Optie 3: je spaargeld aanwenden

Zie je het leasen van een auto niet zo zitten? En heb je op je spaarrekening het nodige geld staan? Dan kun je prima dit spaargeld aanwenden. Maar, ook hierbij moet je met enkele aandachtspunten rekening houden.

Bekijk ook:
Toch geen zelfrijdende auto? Apple stelt release uit en verwachtingen bij

Zo loop je bij de aanschaf van een auto het nodige risico. Eén van de risico’s is dat de auto snel afschrijft. Het bedrag dat je nú voor je auto betaalt, krijg je over een paar jaar zeker niet meer voor je auto terug.

Daarnaast bestaat de kans dat je een kat in de zak koopt. Je hebt dan veel spaargeld aan de nieuwe auto uitgegeven, waarna de auto wellicht al snel in de garage komt te staan. De kosten voor een reparatie kunnen fors oplopen. Je bent daardoor eigenlijk twee keer je spaarrekening aan het plunderen.

Wat is de beste optie?

Wat de beste optie is, hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Economisch gezien is het lenen van geld in ieder geval interessant. Daarnaast is het interessant om kopen boven leasen te verkiezen. Door een auto te kopen, ben je hier immers eigenaar van. Maar, gebruik je je auto niet al te vaak? Dan kan leasen met een laag kilometrage interessant zijn.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.