bevalling
Saved Read later
Deel dit bericht

Een trap in je ballen of een bevalling: wat is pijnlijker?

Als je aan een vrouw vraagt hoe ze een bevalling heeft ervaren, dan zullen ze allemaal met een dubbel gevoel terugdenken aan dat moment. De pijn weegt niet op tegen het wonder van een kind krijgen, maar is wel degelijk een issue. Als een man een flinke trap in zijn ballen krijgt, dan crepeert hij ook kreunend op de grond. Maar wat is nou pijnlijker? Een trap in je ballen of een bevalling. Wij zochten het uit.

Een bevalling is zeer pijnlijk

Een bevalling is een pijnlijke, maar dankbare ervaring In tegenstelling tot een trap in je ballen, waar vrijwel niemand een dankbaar gevoel aan overhoudt. De mate van pijn wordt door elke vrouw echter anders ervaren. Sommigen hebben een hogere pijngrens, is het kind kleiner dan een andere, of is het lichaam van de vrouw goed voorbereid op het baren van een kind.

Daarnaast kan de vrouw zich voorbereiden op het krijgen van een kind, en de pijn dat erbij komt kijken. Een man die een trap in zijn ballen krijgt heeft geen zwangerschapsgym, yoga, of andere oefeningen kunnen doen om zich voor te kunnen bereiden op de pijnlijke ervaring. Nu willen we de pijn van een bevalling niet bagatelliseren, maar dat doen we ook niet bij de pijn van een trap tegen de testikels.

in labour in movie

Wat is pijnlijker?

Als we ‘onderzoeken’ mogen geloven kan het menselijk lichaam 45 ‘dol’ aan. Een bevalling zou 57 dol opleveren, wat het dus zeer pijnlijk maakt voor een vrouw. Volgens dit discutabele onderzoek levert een goede trap in de ballen maar liefst 9000 dol op, dat is significant meer. Maar let op! (Voordat onze spambox volloopt met haatreacties van moeders) We kunnen alleen een onderzoek uit 1940 vinden waarin James Hardy van Cornwall University de term ‘dol’ gebruikt, maar zijn onderzoek is nooit wetenschappelijk geaccepteerd door de medische wereld.

Een vrouw die een kind baart heeft het gevoel dat al haar botten in haar lichaam tegelijkertijd worden gebroken, daarnaast duurt een bevalling uren, en de pijn van een trap in je ballen is vaak na een paar minuten verdwenen. Het zal dus een discussie blijven die nooit zal worden opgelost. Een man zal niet weten hoe het voelt om een kind te baren, en een vrouw niet hoe het voelt om een trap in je ballen te krijgen. Conclusie: onbeslist. Deze ervaringen zijn de pijnlijkste ervaringen voor beide geslachten, maar het zal nooit wetenschappelijk bewezen worden welke pijnlijker is.

kick in the balls

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.