De 5 beste tips om deze winter geld te besparen 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 beste tips om deze winter geld te besparen

Is het leven ooit zo duur geweest als nu? Over deze vraag valt serieus te twisten. We hebben de afgelopen maanden met een ongekende inflatie te maken, waardoor alles in het leven duurder geworden is. Is dat voor jou reden om de broekriem even goed aan te trekken? Met onderstaande tips kun je de komende winter het nodige geld besparen.

Tip 1: kijk goed naar je abonnementen

De 5 beste tips om deze winter geld te besparen 19

Eén van de beste tips die gegeven kan worden, is om kritisch naar je abonnementen te kijken. Heb je op dit moment bijvoorbeeld een duur telefoonabonnement dat binnen afloopt? Kies dan voor een sim only abonnement. Met zo’n abonnement bespaar je het nodige ten opzichte van je huidige mobiele abonnement.

Maar, deze tip gaat niet alleen voor mobiele abonnementen op. Je kunt ook op bijvoorbeeld streamingsdiensten, magazines en andere abonnementssoorten flink besparen. Met de juiste websites, zoals een telefoon abonnement website, maak je snel de juiste vergelijkingen. En krijg je inzicht in de bedragen die je kunt besparen.

Tip 2: zet de kachel één of twee graden lager

De 5 beste tips om deze winter geld te besparen 20

De gas- en energieprijzen zijn ongekend. Sommige mensen betalen honderden euro’s aan hun gas- en energierekening, terwijl ze hier zelf helemaal niks aan kunnen doen. De tarieven zijn immers ongekend hard gestegen.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Toch is het mogelijk om op de gas- en energiekosten te besparen: zet de kachel iets lager. Als je je kachel één graden lager zet, scheelt dit al honderden euro’s op jaarbasis. En je hoeft het echt niet koud te hebben; dikke kleding aantrekken scheelt al een hele boel.

Tip 3: voorkom nutteloze aankopen

De 5 beste tips om deze winter geld te besparen 21

Om inzicht in je uitgaven te krijgen, zou je eens al je uitgaven op een rijtje moeten zetten. Ga met bijvoorbeeld een budgettering app aan de slag, waarmee je per categorie inzichtelijk krijgt wat je uitgeeft. Mogelijk merk je direct op dat je veel geld aan nutteloze dingen uitgeeft.

Wat te denken van een lekkere Starbucks koffie? Het klopt dat deze koffie heerlijk is, maar je betaalt al snel een paar euro voor slechts één kopje koffie. Doe je dit elke dag? Dan geef je hier 25 euro per week = 100 euro per maand aan uit. Dat is een flink bedrag dat je op een hele makkelijke manier kunt besparen. Voordat je dit kunt besparen, moet je wel inzicht in je financiën krijgen. Zet dus al je uitgaven op een rijtje en voorkom hiermee het doen van nutteloze aankopen in de toekomst.

Bekijk ook:
Deze belastingen en heffingen zijn voor ondernemers veranderd in het eerste kwartaal van 2024

Tip 4: douche iets korter

De 5 beste tips om deze winter geld te besparen 22

Vind je het ook zo lekker om ’s ochtends onder een warme douche wakker te worden? Dat is maar al te goed voorstellen. Jammer genoeg is douchen tegenwoordig een dure aangelegenheid, gezien de gas- en energieprijzen. Het advies is daarom om iets korter te douchen. Een verschil van 1 minuut is al goed zichtbaar in je uiteindelijke verbruik.

Daarnaast kan het ook raadzaam zijn om iets kouder te douchen. Als je hier eenmaal aan gewend bent, is douchen alsnog erg aangenaam.

Tip 5: bereid het doen van boodschappen goed voor

De 5 beste tips om deze winter geld te besparen 23

Ook boodschappen zijn in de afgelopen periode erg duur geworden. Om op deze kostenpost te besparen, is het advies om het doen van boodschappen goed voor te bereiden:

  • Struin de folders af op zoek naar de beste aanbiedingen
  • Ga met de fiets boodschappen doen, zodat je niet meer veel te veel boodschappen kúnt doen
  • Maak een boodschappenlijstje en leg alleen de producten van dit lijstje in je winkelwagen
  • Ga nooit met een lege maag boodschappen doen
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.