kind
Saved Read later
Deel dit bericht

Vrouw bevalt twee keer van hetzelfde kind

Soms kom je verhalen tegen waarbij je even in je ogen moet wrijven om zeker te weten dat je het goed hebt gelezen. Dit is zo’n verhaal. In Amerika is een vrouw twee keer bevallen van hetzelfde kind. Dit wonderlijke verhaal heeft met recht het wereldnieuws gehaald, en staat nu op jouw tijdlijn om wederom gelezen te worden.

Geen hoop voor het kind

Mode- en lifestylevlogger Jaiden Ashlea heeft haar volgers op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen omtrent haar bevallingen. Ze kreeg na 19 weken zwangerschap te horen dat haar kind een open rug had. De artsen die dit constateerden vertelden Jaiden dat er geen hoop voor het kind was en dat haar baby hersendood ter wereld zou komen. De lifestylevlogger accepteerde dit nieuws niet en ging naar een ander ziekenhuis.

Toen ze in het ziekenhuis in Orlando haar verhaal deed waren er een paar dappere chirurgen die het er niet bij lieten zitten. Zij waren van mening dat het kind geopereerd kon worden, nog voordat de daadwerkelijke bevalling plaats ging vinden. Deze operatie zou via een keizersnede moeten gebeuren. Iets wat in Nederland nog niet voorkomt, maar in Amerika ongeveer twintig keer per jaar wordt gedaan.

Bekijk ook:
Man prikt ruim 100 autobanden lek: dit zijn de maximale straffen voor materiële schade

kind voet

Twee bevallingen van hetzelfde kind

De artsen brachten eerst via een keizersnede het kind ter wereld, waarna de operatie kon beginnen. Toen de operatie was geslaagd stopten ze het kind terug in de baarmoeder, waarna het voor de resterende elf weken kon groeien. Naar verluid is de operatie zonder problemen verlopen en kan Jaiden binnenkort via de normale weg bevallen van haar kind. Of het kind blijvende schade door de open rug zal overhouden moet nog blijken.

Als een kind een open rug heeft is er vroeg tijdens de zwangerschap iets mis gegaan. Als de rug niet op de juiste manier sluit treden er serieuze problemen op tijdens de ontwikkeling. Het ruggenmerg wordt verstoort, wat kan resulteren in verschillende lichamelijke en soms ook geestelijke problemen. Jaiden heeft de ingreep op haar TikTok account vastgelegd en gedeeld met haar volgers.

kind hand

Keizersnede operatie in Nederland

In Nederland worden dergelijke operaties nog niet uitgevoerd. Maar er worden momenteel wel chirurgen getraind om zo’n ingreep in de toekomst uit te kunnen voeren. Nu wordt er nog zo snel mogelijk na de geboorte een operatie uitgevoerd, maar daar moet verandering in komen als het aan kinderneurochirurg Jochem Spoor van het Sophia Kinderziekenhuis ligt. Het Erasmus MC in Rotterdam hoopt dit jaar nog een foetale behandeling van dit kaliber uit te kunnen voeren.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Jochem Spoor en zijn collega’s verwachten eind 2022 de eerste behandeling uit te kunnen voeren in Rotterdam. Dit zou een nieuwe en belangrijke stap zijn voor kinderchirurgen in Nederland. Er bestaat echter wel altijd een reële kans dat het kind met mentale of fysieke problemen wordt geboren, maar machteloos staan de artsen én de ouders in ieder geval niet meer in dit soort gevallen.

In het geval van vlogster Jaiden is de geslaagde operatie een realiteit waar ze in de eerste instantie niet op durfde te hopen. Binnen korte tijd zal ze bevallen van haar kindje, die in de eerste instantie al was opgegeven door de artsen van een ander ziekenhuis. Nu moet ze alleen nog zoeken naar een leuke babynaam.We hebben de bewuste TikTok-video hieronder geplaatst.

@jaiden.ashlea

Reply to @alexxhailey open fetal surgery explained ♥️ sorry i look so rough I’m still on the hospital! #openfetalsurgery #spinabifida #fetalsurgery #LENOVOJUSTBEYOU

♬ original sound – Jaiden Ashlea

 

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.