Als digital nomad leven? Dit heb je echt nodig! 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Als digital nomad leven? Dit heb je echt nodig!

Een bewustere leefstijl is iets waar meer en meer mensen zich mee bezig houden. Wat een bewuste leefstijl is, verschilt uiteraard wel van persoon tot persoon. Sommige personen houden zich vooral met het milieu bezig, terwijl andere personen zich vooral met zichzelf bezig houden. Dat laatste is bijvoorbeeld het geval bij een digital nomad.

Een digital nomad wil zijn/haar leven zo goed mogelijk vieren. En dat doe je bijvoorbeeld door te reizen en ondertussen te werken. En door te werken, bekostig je als digital nomad ook nog eens je reis. Het lijkt daarom erg interessant te zijn om als digital nomad door het leven te gaan.

Heb je zelf deze wens ook? Dan zou je wel goed naar je paklijst moeten kijken, voordat je naar het buitenland vertrekt. Je hebt namelijk meerdere benodigdheden absoluut nodig.

Een goede laptop

Als digital nomad leven? Dit heb je echt nodig! 16

Als digital nomad kun je niet zonder laptop. Een laptop is te vergelijken met de kwast van een schilder; je kunt voor je beroep niet zonder. Elke digital nomad zou daarom in een goede laptop moeten investeren.

Deze laptop moet bij voorkeur zo licht mogelijk zijn. Met name als je alleen een backpack meeneemt, is het van belang dat je de laptop makkelijk mee kunt nemen. Dit moet echter niet ten koste van de specificaties gaan; de laptop moet namelijk wel (erg) snel zijn. Dit komt het werken alleen maar ten goede.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Bijkomende tip: installeer ExpressVPN op de laptop. Met deze VPN kun je vanuit elk land ter wereld werken. Je bent dus niet meer gebonden aan grenzen. Erg fijn, aangezien je als digital nomad juist af wilt van de gestelde grenzen. Je wilt vrij leven en daar past een VPN prima bij.

Een goede powerbank

Het is ook aan te raden om in een goede powerbank te investeren. Zit je heerlijk op een strandbedje te werken, maar gaat de accu van je laptop wel heel snel leeg? Dat is een situatie waarin de powerbank goed van pas komt. Met de powerbank laad je de laptopaccu op, waardoor je lekker door kunt blijven werken. Hiermee verdien je geld én geniet je van het lekkere weertje, het strandbedje en het strand.

Fijne werkplekken

Indien je als digital nomad actief gaat worden, moet je op zoek gaan naar fijne werkplekken. Je moet bijvoorbeeld snel internet hebben, aangezien je als digital nomad ongetwijfeld via het internet werkt. Hoe je aan snel internet komt? Dat vind je bij de betere werkplekken.

Bekijk ook:
Vier trends om de seksuele gezondheid van mannen én vrouwen te verbeteren

Of je op het strand fijn kunt werken, hangt vooral van het beroep af. Als je een content schrijver bent, kun je op zich prima vanaf het strand werken. Ben je actief als social media manager? Dan kun je toch beter voor een beach club kiezen met goede internetverbinding.

Let hierbij ook goed op de ergonomie. Het is niet fijn voor je lichaam als je in de meest onmogelijke houdingen moet werken. Ga daarom voor kwaliteit en kies voor de betere werkplekken. Ook al moet je daar mogelijk iets meer geld aan uitgeven.=

Discipline en zelfredzaamheid

Tot slot is het van belang dat je over twee karaktereigenschappen beschikt:

  • Discipline. Nog even bij het zwembad blijven liggen? Of toch nog even de laptop openslaan en werk verrichten voor je klanten? Dit is als digital nomad een keuze waar je elke dag mee te maken krijgt. Als succesvolle digital nomad doe je in zo’n situatie beroep op je discipline.
  • Zelfredzaamheid. Tijdens je reis ben je veelal op jezelf aangewezen. Zorg daarom dat je zelfstandig bent en jezelf uit elke situatie kunt redden.
1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.