's Werelds vreemdste wetten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

‘s Werelds vreemdste wetten

Veel mensen vinden dat we er in Nederland maar rare wetten op nahouden. Bovendien kun je voor de kleinste overtredingen de hoogste boetes krijgen. Toch kan het altijd erger. Ga je op reis? Houd dan voor de zekerheid je rechtsbijstandverzekering bij de hand! Dit zijn een paar van de gekste verbodsbepalingen die je in het buitenland kunt tegenkomen.

Met kleingeld betalen in Canada

Hier kun je de caissière nog wel eens blij maken door met kleingeld te betalen. Dan heeft ze immers wisselgeld voor de volgende klant die een reep chocola betaalt met een briefje van vijftig. In Canada zou de caissière de politie erbij kunnen roepen. Zodra een bedrag boven de tien dollar ligt, haal je maar beter het briefgeld tevoorschijn, want al dat rekenwerk dat bij kleingeld komt kijken, is in Canada niet gewenst.

Een afscheidskusje op een treinstation in Frankrijk

Parijs, de hoofdstad van Frankrijk en tevens de stad van de liefde. Die vlieger gaat echter alleen op buiten het treinstation. In Parijs mag je, net zoals in de rest van Frankrijk, je geliefde niet zoenen op het treinstation. Dit is geen preutsheid van de Fransen, maar meer een middel om de treinen op tijd te laten vertrekken. In het verleden moesten de machinisten namelijk erg vaak wachten op zoenende paartjes die hun tijd namen om afscheid te nemen, waardoor de treinen te laat vertrokken.

Plassen in de Portugese zeeën

In Nederland is het verboden om ‘wild’ te plassen, maar niemand zal toch controleren of je nood te hoog wordt, terwijl je in de zee aan het zwemmen bent. Of de Portugezen deze wet nu echt handhaven met behulp van controles is de vraag, maar verboden is het wel. Begrijpelijk, want een erg fris idee is het niet…

Chocolade-eieren van Kinder in Amerika

Welk kind in Nederland krijgt nu niet een nostalgisch gevoel bij het eten van een chocolade-ei van Kinder? Deze overheerlijke eieren, gevuld met een verrassing, waren voor velen een van de hoogtepunten van hun jeugd. In Amerika is dit Kinderei verboden omdat de verrassings verstikkingsgevaar geeft. Hoewel ze in sommige winkels wel te vinden zijn, zullen deze eieren enkel een speeltje bevatten dat uit één deel bestaat. Speeltjes die in elkaar gezet moeten worden zijn een echte no-go.

Varken Napoleon noemen in Frankrijk

Ja, Frankrijk staat twee keer in ons lijstje. Of deze wet nu in het leven geroepen is uit mededogen voor de varkens of voor Napoleon Bonaparte, dat weten we niet, maar deze wet staat als een huis. Wil je op vakantie met je varken dat Napoleon heet? Dan kun je maar beter niet naar Frankrijk.

Bekijk ook:
De tien raarste wetten in Nederland

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.