xtc
Saved Read later
Deel dit bericht

Paashazen smokkelen XTC naar China

Op de luchthaven van Brussel heeft de douane een bijzondere vangst gedaan. De dienders hebben een partij drugs (XTC) in paashazen van Belgische chocolade aangetroffen. De zenders van de drugs hadden gehoopt dat de paashazen in verband met de paasdrukte niet zouden worden opgemerkt. Het feit dat de hazen ruim twee kilo per stuk wogen deed een aantal wenkbrauwen bij de douane fronsen.

Paashazen volgestopt met pillen

De XTC-pillen die in de chocolade hazen werden aangetroffen waren van bijna pure MDMA, en erg sterk. Douanier Pol Meuleneire heeft tegen persbureau AFP verklaard dat er naar schatting maar liefst 6000 van dit soort pillen in een enkele paashaas werd aangetroffen. Hij heeft een foto van deze opmerkelijke en onschuldig ogende paashaas aan zijn verklaring toegevoegd, ze waren bestemd voor een ontvanger in Hong Kong.

De haasjes waren klein van stuk, maar hadden een gewicht waar de getrainde ogen en handen van de Belgische douaniers bij bleven steken. Toen ze een handscanner tegen de paashazen drukten gingen alle alarmbellen rinkelen. Het werd al snel duidelijk dat er MDMA (XTC) in de chocolade haasjes was verstopt. Het is de afgelopen jaren vaker raak als het gaat om drugssmokkel op Belgisch grondgebied.

Drugssmokkel vanuit België

België, en met name Antwerpen, begint steeds meer een centrale locatie voor drugssmokkel te worden. Dit komt doordat de havens van Antwerpen in vergelijking met Rotterdam minder goed beveiligd zijn. Vooral cocaïne uit Zuid-Amerika weet zijn weg steeds vaker, en in steeds grotere getale Europa binnen te dringen via de havens in België. In dit geval ging het niet om drugssmokkel met containers, maar met paashaasjes van chocolade.

Drugs dat per post wordt verstuurd is volgens de Belgische douane ook een probleem dat steeds groter wordt. In dit geval ging het om synthetische drugs, maar de Belgische politie onderschept ook steeds vaker andere drugs, zoals cocaïne en heroïne. Criminelen vinden continu inventieve manieren om drugs te smokkelen, en daar zijn de duizenden pillen in paashaasjes een goed voorbeeld van.

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.