Wat zijn de gevolgen van corona op de drugswereld? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat zijn de gevolgen van corona op de drugswereld?

De wereld staat op zijn kop. Veel handel is stil komen te liggen, en financiële gevolgen voor bedrijven zijn soms cruciaal. Als we het hebben over de drugshandel, dan heeft de crisis niet alleen invloed gehad op de winst die de coffeeshops maken, maar ook op de drugshandel zelf. Dit heeft alles te maken met het ter plaatse krijgen van de grondstoffen die nodig zijn voor de harddrugs.

Drugs produceren lastiger

De producenten van de harddrugs bevinden zich voor het grootste deel op plaatsen die lastig bereikbaar zijn, of goed verstopt. In deze crisistijd zijn de verstopplekken slecht en soms geheel niet meer bereikbaar. Dit heeft te maken met de lock downs, waardoor de producenten thuis moeten blijven. Ook zijn veel labs gevestigd bij andere bedrijven waardoor de productie van drugs normaliter minder opvalt. Nu zou het integendeel juist opvallen, omdat andere bedrijven gesloten zijn. De illegale drugsdealers lopen momenteel dus veel meer risico.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Stijging prijzen

Drugs zijn illegaal en worden dus ook illegaal verkocht. Dat maakt ook dat ze geen vaste prijs hebben. Schaarste bepaalt naast de kwaliteit voor het overgrote deel de prijs van een product. Nu er minder drugs geproduceerd kan worden, stijgen de prijzen vanzelfsprekend ook. Harddrugs wordt nog duurder. Daarnaast denkt criminoloog Toine Spapens ook dat de vraag naar harddrugs kleiner wordt. Nu festivals en concerten voorlopig nog niet mogelijk zijn, zal de vraag naar xtc toch afnemen.

 ,,Thuis met een pil op naar een stream van een dance-act kijken, is natuurlijk niet echt een alternatief voor de dansvloer’’

Zelf kweken

Als gevolg van minder bereikbare verstopplekken, en duurdere prijzen van harddrugs, wordt er als alternatief meer drugs zelf gekweekt. Op het internet zijn bijvoorbeeld paddo kweeksets te koop, en ook GHB wordt veel zelf gebrouwen. Het gevaar is dat doseringen verkeerd ingeschat worden en dat het erg strafbaar is.

Deel dit bericht
Read later
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.