schapen
Bron: Twitter @PDChina
Saved Read later
Deel dit bericht

Mysterie: kudde schapen loopt twaalf dagen rondjes

Een grote kudde van honderden schapen heeft twaalf dagen achter elkaar rondjes gelopen in het weiland waar ze verbleven. Het mysterieuze verschijnsel deed niet alleen de schapenhoeder, maar ook wetenschappers versteld staan. Heeft het te maken met iets buitenaards? Of met een verschijnsel uit de grond?

Schapen lopen dagenlang rondjes

Dit opmerkelijke verschijnsel vond plaats in Binnen-Mongolië, China. Tot de verbazing van de lokale inwoners van een plaatselijk dorpje in het noordoosten van China begonnen de schapen plotseling rondjes te lopen, en dat bleven ze maar liefst twaalf dagen onafgebroken doen. Eerst kwam de plaatselijke pers kijken naar het verschijnsel, maar het werd pas echt wereldkundig toen de krant een bericht op Twitter plaatste.

Het was namelijk de grote Chinese krant People’s Daily China die de tweet plaatste. De krant is in de handen van de overheid en heeft dagelijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het bericht op Twitter trok ook de aandacht van de Amerikaanse wetenschapper Matt Bell, een hoogleraar landbouw aan een prestigieuze Engelse universiteit. Hij heeft een mogelijke verklaring voor het verschijnsel.

Kuddegedrag

Schapen zijn kuddedieren, dus als er vaak een enkel schaap bepaald gedrag vertoont, dan volgen de andere schapen zijn voorbeeld. In dit geval kan het zijn dat een schaap gefrustreerd is geraakt door een te lang verblijf in een schaapskooi, waarna het, eenmaal in het weiland, rondjes is gaan lopen. Daarna volgden meerdere schapen, waarna de hele kudde zich erbij voegde. Dit gedrag is natuurlijk, omdat een kudde zich beter beschermt tegen roofdieren.

Bekijk ook:
De 10 meest huiveringwekkende wezens ooit gevangen op camera

Een andere verklaring kan volgens de hoogleraar te wijten zijn aan een bacteriële infectie. De bacterie listeriose zou een andere oorzaak kunnen zijn, dat heeft voornamelijk effect op het brein van dieren, waardoor ze afwijkend gedrag gaan vertonen. Het is echter vaak het geval dat dieren die deze bacterie hebben binnen twee dagen overlijden, en deze schapen liepen twaalf dagen rondjes. Dus de eerste verklaring zou de meest logische zijn. Of zijn het dan toch buitenaardse wezen? Wie weet.

schapen

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.