Beroemdheden terug op twitter
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze beroemdheden zijn weer terug op Twitter

Heb jij verschillende mensen gemist op Twitter de afgelopen maanden? Dat kan kloppen. Het veelgebruikte social media-platform heeft de accounts van verschillende sterren geblokkeerd en daarmee verbannen. Sinds Twitter in de handen is van Elon Musk, vonden er drastische veranderingen plaats. En dan hebben we het niet over de ontslagen die zijn gevallen. Deze beroemdheden hebben hun Twitter-account én volgers teruggekregen.

Oud-president Donald Trump

Je zou het misschien niet verwachten, maar de Amerikaanse oud-president Donald Trump is één van de beroemdheden die terug van weggeweest is op het platform.  Elon Musk maakte bij de overname van Twitter al bekend dat hij de Twitter-verbanning van Trump wilde opheffen. Voordat hij deze beslissing doorvoerde, legde hij de bal eerst bij “het volk” neer. Hij maakte een poll aan waar andere Twitteraars konden stemmen op een eventuele terugkeer van de oud-president.

En wat denk je? Meer dan 50% stemde voor zijn terugkeer en daarmee werd Donald Trump opnieuw verwelkomt op Twitter. Ook kreeg hij het merendeel van zijn miljoenen volgers terug. In januari 2021 werd het Twitter-account van Trump gesloten, naar aanleiding van de bestorming van het Capitool.

Kanye ‘Ye’ West

De Amerikaanse rapper Ye West kreeg in oktober veel kritiek te verduren, nadat hij antisemitische uitspraken deed over de Holocaust. Deze uitspraken zorgde ervoor dat de rapper niet langer welkom was op Twitter én Instagram. Deze ene tweet was in strijd met de richtlijnen en dat zorgde voor een verbanning. Daar bleef het echter niet bij. Zijn uitspraken zorgde er eveneens voor, dat verschillende merken de samenwerking met de rapper abrupt stopte – waaronder Adidas.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Naar aanleiding van deze Tweet werd Ye uitgenodigd door het Holocaustmuseum om een bezoek te brengen. We weten echter niet of de rapper ook daadwerkelijk in is gegaan op deze uitnodiging.

Elon Musk heeft de blokkering opgegeven en gezegd dat deze beslissing niet door hem is gemaakt. West is slechts enkele weken geblokkeerd geweest op Twitter. Uit het verleden blijkt dat hij de afgelopen 2 jaar geen enthousiaste Twitteraar was.

1.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.