cola
Saved Read later
Deel dit bericht

Baanbrekend onderzoek wijst uit: mannen die cola drinken hebben grotere ballen

Mannen die elke dag water drinken kunnen het beste meteen overstappen op cola, want onderzoek heeft uitgewezen dat het drinken van cola een opmerkelijke invloed kan hebben op de grootte van je ballen. Chinese onderzoekers hebben tests uitgevoerd, en de resultaten zijn verrassend; cola drinken kan leiden tot grotere testikels. Wij pakten dit onderwerp even bij de kloten.

Onderzoek met Coca Cola en Pepsi

De onderzoeken zijn gedaan aan de Minzu Universiteit in China over een periode van 15 dagen. De wetenschappers gaven drie groepen muizen binnen deze periode drie verschillende soorten dranken; Coca Cola, Pepsi, en kraanwater. Op dag 1, dag 5, dag 10, en dag 15 werd er bloed bij de muizen afgenomen, en werden hun testikels gewogen. Het onderzoek werd gedaan om erachter te komen welke dranken invloed hebben op de vruchtbaarheid en de geslachtsorganen van de man.

Het werd al snel duidelijk dat de muizen die Coca Cola en Pepsi dronken een duidelijk verschil in mannelijke hormonen ontwikkelden ten opzichte van de muizen die alleen kraanwater te drinken kregen. Opmerkelijk was dat het testosterongehalte van de ‘cola muizen’ in de loop van de dagen sterk verhoogde. De beestjes werden ook een stuk actiever, maar dat was niet de enige ontdekking die de onderzoekers deden.

Grotere ballen door het drinken van cola

De onderzoekers ontdekten dat de groep muizen die alleen cola te drinken kregen grotere testikels kregen dan de muizen die alleen kraanwater te drinken kregen. Er zou dus een conclusie getrokken kunnen worden dat het drinken van cola effect kan hebben op de geslachtsorganen van een man. Er kon echter niets worden gezegd over het effect op vruchtbaarheid.

Bekijk ook:
Snelheid, explosieven, en dodelijke risico's: De keiharde realiteit van plofkraken

Een ander onderzoek heeft echter uitgewezen dat mannen die een liter cola per dag dronken tot 30% minder sperma produceren dan mannen die dat niet doen. Dit onderzoek werd gedaan onder 2500 mannen, een jaar voordat het onderzoek met de muizen werd gedaan. Cafeïne (of cola) kan dus effect hebben op je testosteronlevel, maar of het goed is voor de zaadproductie is nog maar de vraag.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.