man met varkenshart
Saved Read later
Deel dit bericht

Man met varkenshart komt te overlijden

Een man die het eerste genetische aangepaste varkenshart ter wereld ontving is afgelopen dinsdag overleden. De man onderging in januari een harttransplantatie, hij kreeg toen als eerste ter wereld een genetisch aangepast varkenshart geïmplanteerd. De artsen die de man hebben behandeld kunnen niet zeggen waar de man aan is overleden.

Man met varkenshart

De man met het varkenshart werd wereldnieuws toen bekend werd gemaakt dat artsen de transplantatie met succes af hadden weten te ronden. Er werd gesproken over een doorbraak in de medische geschiedenis omtrent hart en vaatziekten. De 57 jarige man kon echter niet lang genieten van het stukje bacon in zijn borst, want terwijl hij nog aan het revalideren was legde hij toch het loodje.

De man, David Bennett, een Amerikaan die leed aan een ernstige hartafwijking onderging de transplantatie op 7 januari j.l. Na de operatie schreef The New York Times dat het een doorbraak was en een medisch primeur was voor mensen met falende organen. Niet iedereen was blij met de geslaagde operatie, er stond naderhand flink wat ophef. Er waren wat mensen het niet eens met de tweede levenskans van de man.

Man met varkenshart was een veroordeelde crimineel

De man was in het verleden veroordeeld voor een steekpartij. De familie van het slachtoffer was woedend omdat ze van mening waren dat de man het varkenshart niet verdiende. Dat hij nu toch is overleden zal sommige mensen dus een varkensworst wezen. Het ziekenhuis laat weten de dood van de man te betreuren, zij zijn van mening dat de vooruitstrevende technologie op dit gebied veel mensen kunnen helpen.

Bekijk ook:
Dit is het gigantische vermogen van zangeres Alicia Keys

Nu de doodsoorzaak nog niet is vastgesteld houden ze bij het Maryland Medical Center hun verkrampte varkenshartjes vast, want dit zou zomaar het begin kunnen zijn van een nieuwe rechtszaak, dit keer aangespannen door de familie van de man die het donorhart kreeg. We hebben de familie van het bewuste varken om commentaar gevraagd maar die hadden niet de behoefte om te reageren.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.