Elon Musk toont varkens met Neuralink in hersenen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Elon Musk toont varkens met Neuralink in hersenen

De bekende ondernemer en uitvinder Elon Musk laat zien hoe hij de hersenactiviteit van varkens kan meten met behulp van een neuralink-chip.

In het filmpje laat Musk tijdens zijn presentatie drie varkens zien: Joyce, Dorothy en Gertrude.

  • Joyce had geen chip in haar hersenen en functioneerde vooral als “voorbeeld/controle” varken.
  • Dorothy had vroeger een chip in haar hersenen, maar die was onlangs verwijderd. Hiermee wil Musk aantonen dat het veilig is om chips te verwijderen of te vervangen.
  • Gertrude had op dat moment wel een chip – ter grootte van een muntje – in haar hersenen. En met die chip waren ze in staat de hersenactiviteit van het varken op een presentatiescherm te tonen.

Musk benadrukte tijdens zijn presentatie meerdere keren dat de varkens allemaal blij en gezond zijn. De uitvinder wil zo graag benadrukken dat het experiment veilig is voor de varkens (en later ook voor mensen).

Op het eind van het filmpje is te zien hoe de onderzoekers kunnen voorspellen hoe het varken zou gaan bewegen. Dit konden ze doen door de hersenactiviteit af te lezen via de neuralink-chip. Eigenlijk een soort van gedachtelezen dus.

Bekijk ook:
De toekomst van schoonmaken: Top 5 robotstofzuigers getest!

Neuralink

Neuralink is een Amerikaans bedrijf dat in 2016 is opgericht door Elon Musk. Het bedrijf heeft als doel een implanteerbare neuralink-chip te maken voor mensen, om zo hersenen te kunnen verbinden met computers. Het bedrijf hoopt ooit in staat te zijn om neurologische aandoeningen bij mensen te genezen. Een ambitieus doel, wat erg past bij Musk die meerdere ambitieuze bedrijven heeft. Musk is namelijk ook eigenaar van bedrijven zoals Tesla en SpaceX.

Bekijk ook:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.