Maak kennis met de rioolbewoners van Las Vegas 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Maak kennis met de rioolbewoners van Las Vegas

Als we aan een riool denken dan zien we in gedachten een naar stront stinkende put voor ons waarin uitwerpselen, gevulde condooms, badeendjes en gemuteerde schildpadden drijven.
In de Amerikaanse gokstad Las Vegas zijn er gedeeltes van het rioolstelsel dat permanent wordt bewoond door mensen. Zwervers, kunstenaars, voortvluchtige criminelen en ander volk hebben er hun huis van gemaakt. Maak kennis met de rioolbewoners van Las Vegas.

Duurste hotelkamers

Las Vegas staat bekend om de casino’s, rijkdom, glitter and glamour en de mooiste en duurste hotelkamers ter wereld. Onder de blinkend gepoetste schoenen van de gasten leven, ondergronds, mensen die letterlijk de kruimels van Las Vegas bij elkaar schrapen om te overleven. Vrijwel allemaal kwamen ze naar de stad met dezelfde Amerikaanse droom. Maar deze gelukszoekers wonen nu met grote getalen in het gigantische rioolstelsel onder de gokstad.

Vergeten muntjes

Maak kennis met de rioolbewoners van Las Vegas 15

Als de duisternis zijn intrede doet dan kruipen de rioolbewoners uit het stelsel om op zoek te gaan naar vergeten muntjes en fiches. Soms hebben ze het geluk dat een dronken gokker zijn speltegoed op een gokkast heeft laten staan. Als ze minder geluk hebben dan zijn ze genoodzaakt om te graven in de vuilnisbakken van de vele restaurants dat Las Vegas rijk is. Een schril contrast met de honderden miljoenen dollars dat er door gasten over de balk wordt gesmeten.

Bekijk ook:
Het gezicht van Trending.nl worden? Dit is je kans!

Gezellige huiskamer

Als je het ondergrondse onderkomen van Keith en Monica binnenstapt dan waan je jezelf in een gezellige huiskamer. Het is gemeubileerd, er de muren zijn geverfd en er ligt een kleed op de vloer dat ze gevonden hebben bij het grofvuil. De boekenkast verraad hun voorliefde voor de verhalen van Stephen King. Keith verloor zijn baan als receptionist, raakte verslaafd aan heroïne en kwam op straat terecht, waar hij Monica leerde kennen, die al langer in het rioolstelsel woonde. Sindsdien delen de twee het stelsel met honderden andere lotgenoten.

Snake eyes

Een journalist van The Sun werd op een druilerige zaterdagavond rondgeleid door Steven, die ook wel ‘snake eyes’ wordt genoemd. Naar eigen zeggen refererend aan het gokspelletje craps, waarbij de combinatie 1+1 als snake eyes wordt aangeduid. De man, die zijn dreadlocks in een staart laat hangen, wijst naar de talloze muurschilderingen en kaarsen in het rioolstelsel. “We maken er wat van, misschien zijn wij wel gelukkiger dan de vele gokkers boven ons” vertelt hij.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Een weg naar boven

Hoewel veel bewoners zich berusten in hun lot, en vrede hebben met hun plek in deze ondergrondse maatschappij, zijn er ook mensen die dagelijks solliciteren en zich letterlijk een weg naar boven willen banen. Het leven in het rioolstelsel is niet zonder gevaar. De kans op ziekten zijn groot, er leven gevaarlijke spinnen en ander ongedierte en er is brand en overstromingsgevaar. De dromen van deze mensen vinden hun weerklank in het liedje ‘Fly me to the moon’ van Frank Sinatra. Misschien dat het ze ooit lukt om een full house te realiseren.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.