Wat is suppen? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is suppen?

Ben je op zoek naar een nieuwe actieve hobby en ben je gek op het water? Dan kan suppen zo maar de hobby zijn die je zoekt! In dit artikel leggen we uit wat suppen is en hoe je zelf kan gaan suppen! Sta jij straks ook op het water met een supboard?

Wat is suppen?

Het woord suppen is een compositum van de Engelse woorden Stand Up Paddle; en dat betekent rechtop staan met een peddel. Simpelweg is suppen dus een activiteit waarbij mensen het water opgaan met sup boards en peddels.

Supping Nederland

Waar komt suppen vandaan?

Het zal je misschien niet verrassen, maar suppen komt oorspronkelijk uit Hawaii. Daar werd de sport onbedoeld bedacht door surfleraren. Zij stonden tijdens het lesgeven op een surfboard met hun peddel, om zo zonder al te veel moeite les te kunnen geven. Uiteindelijk was er iemand die dacht; hé dit is ook best leuk om te doen als hobby. En dat was best een geniale ingeving, want uiteindelijk is suppen een hobby geworden die overal op de wereld wordt uitgeoefend.

Hawaii

Waarom moet je suppen echt eens uitproberen?

Suppen wordt in Nederland – maar ook wereldwijd – steeds populairder. Suppen kan je om de volgende redenen eens uitproberen:

  • Suppen is leuk; een hobby moet natuurlijk wel een beetje leuk zijn, want anders zullen veel mensen er snel mee stoppen. Wereldwijd zijn er nu veel mensen die suppen als hobby uitoefenen, dus dan moet het toch wel leuk zijn?
  • Suppen is een goede workout; tijdens het suppen gebruik je bijna alle spieren van je lichaam, dus dit kan je ook wel beschouwen als een full body workout. Met deze activiteit verbrand je dus aardig wat calorieën en daarnaast train je ook nog eens je balans. Dit is dus een prima workout, perfect als je een alternatief zoekt voor de sportschool!
  • Suppen is makkelijk te leren; ook niet onbelangrijk, maar suppen is dus helemaal geen moeilijke sport. Je kan rustig beginnen door zittend te peddelen. Wanneer je er klaar voor bent, kan je proberen om te gaan staan. Het is ook niet erg om te vallen, want dan maak je even een frisse duik in het water.
  • Suppen kan overal; suppen kan dus overal op het water en daarmee is het een toegankelijke sport. Deze hobby is zeer geschikt om in Nederland te doen, want het Nederlandse waterlandschap leent zich hier perfect voor. Daarnaast is het ook heel tof om te doen op een vakantie, want in een exotische omgeving wordt het suppen natuurlijk nog een stukje bijzonderder.
Bekijk ook:
5 zwemsporten die je verbaasd zullen laten staan

Suppen zee

Wat heb je nodig om te suppen?

Om te gaan suppen heb je wel een aantal dingen nodig. Allereerst heb je natuurlijk een sup board nodig. Dit zijn speciale boarden – dus geen surfboarden – waarop je de hobby kan uitoefenen. Sup boards komen er in verschillende soorten en maten, waardoor er voor iedereen wel een geschikt board te vinden is. Je hebt onder meer opblaasbare en niet opblaasbare sup boards. Voor de opblaasbare boarden zijn elektrische sup pompen erg handig om erbij te hebben.

Bij het suppen heb je daarnaast ook een peddel nodig. En een wetsuit is ook een echte aanrader voor als je gaat suppen, zeker als het wat frisser is. Met deze uitrusting kan je vervolgens aan de gang!

Deze spullen voor het suppen kan je allemaal vinden bij Isupcenter; dé sup webshop van Nederland.Suppen water

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.