in ,

Ook Formule 1 getroffen door Coronavirus

De start van het seizoen in Melbourne zal niet plaatsvinden

Ook de Formule 1 is getroffen door het Coronavirus, ook wel bekend als COVID-19. Waar in eerste instantie alles door leek te gaan, blijkt nu dat in ieder geval het hele weekend in Australië afgelast is. Door het virus lijkt het 70ste officiële seizoen van de Formule 1 een stuk korter te worden.

McLaren

Allereerst trok McLaren zich terug uit de strijd. Op donderdag brachten ze, via een persbericht, naar buiten dat één van hun medewerkers positief getest was op het virus. Uit voorzorg besloot het team dan maar het volledige weekend van de kalender te schrappen. Ook waren er flinke geruchten over een mogelijke besmetting in het team van Haas. Vier medewerkers van Haas vertoonden inderdaad ziekteverschijnselen, maar zijn niet positief getest op het virus.

Bahrein, Vietnam & China

Of de volgende races wel doorgang zullen vinden is nog maar de vraag. Volgende week staat de Grote Prijs van Bahrein gepland. De organisatie in Bahrein bracht eerder al naar buiten dat er geen publiek welkom is bij de race, waardoor dit ook een unieke race zou kunnen worden. Nooit eerder werd een race gereden die alleen maar te zien was op televisie, zonder publiek op de tribunes.

Bekijk ook:
Poll: Ben je tevreden over de (voorlopige) verkiezingsuitslag?

Ook de race in Vietnam staat op dit moment op losse schroeven. Ook in Vietnam spreidt het virus zich razendsnel uit.

De Grote Prijs van China, die verreden zou worden op 19 april, is in ieder geval afgelast.

Heineken Dutch GP

De race in Nederland staat vooralsnog gepland in het eerste weekend van mei. En als het even tegenzit zou dit zelfs de allereerste race van het Formule 1-seizoen kunnen worden. Maar ook hier geldt uiteraard dat het op dit moment voornamelijk afwachten is hoe de situatie rondom het virus zich zal manifesteren.

Handen in het haar

De organisatie van de Formule 1 en de FIA zijn druk in overleg en op zoek naar een manier om dit alles toch in goede banen te gaan leiden. Er is hierdoor een kans aanwezig dat het hele seizoen verplaatst gaat worden naar later dit jaar, zodat er evenveel races verreden kunnen worden. Daarnaast is er een mogelijkheid om de eerste races van het seizoen aan het einde van het seizoen toe te voegen. De organisaties hebben aangegeven iedere belangrijke update te delen met de fans.

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Is dit de domste crimineel ooit?

Influencer neemt volgers in de maling over tripje naar Bali