Ook Formule 1 getroffen door Coronavirus 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Ook Formule 1 getroffen door Coronavirus

Ook de Formule 1 is getroffen door het Coronavirus, ook wel bekend als COVID-19. Waar in eerste instantie alles door leek te gaan, blijkt nu dat in ieder geval het hele weekend in Australië afgelast is. Door het virus lijkt het 70ste officiële seizoen van de Formule 1 een stuk korter te worden.

McLaren

Allereerst trok McLaren zich terug uit de strijd. Op donderdag brachten ze, via een persbericht, naar buiten dat één van hun medewerkers positief getest was op het virus. Uit voorzorg besloot het team dan maar het volledige weekend van de kalender te schrappen. Ook waren er flinke geruchten over een mogelijke besmetting in het team van Haas. Vier medewerkers van Haas vertoonden inderdaad ziekteverschijnselen, maar zijn niet positief getest op het virus.

Bahrein, Vietnam & China

Of de volgende races wel doorgang zullen vinden is nog maar de vraag. Volgende week staat de Grote Prijs van Bahrein gepland. De organisatie in Bahrein bracht eerder al naar buiten dat er geen publiek welkom is bij de race, waardoor dit ook een unieke race zou kunnen worden. Nooit eerder werd een race gereden die alleen maar te zien was op televisie, zonder publiek op de tribunes.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Ook de race in Vietnam staat op dit moment op losse schroeven. Ook in Vietnam spreidt het virus zich razendsnel uit.

De Grote Prijs van China, die verreden zou worden op 19 april, is in ieder geval afgelast.

Heineken Dutch GP

De race in Nederland staat vooralsnog gepland in het eerste weekend van mei. En als het even tegenzit zou dit zelfs de allereerste race van het Formule 1-seizoen kunnen worden. Maar ook hier geldt uiteraard dat het op dit moment voornamelijk afwachten is hoe de situatie rondom het virus zich zal manifesteren.

Handen in het haar

De organisatie van de Formule 1 en de FIA zijn druk in overleg en op zoek naar een manier om dit alles toch in goede banen te gaan leiden. Er is hierdoor een kans aanwezig dat het hele seizoen verplaatst gaat worden naar later dit jaar, zodat er evenveel races verreden kunnen worden. Daarnaast is er een mogelijkheid om de eerste races van het seizoen aan het einde van het seizoen toe te voegen. De organisaties hebben aangegeven iedere belangrijke update te delen met de fans.

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.