Gezonken stad volgend jaar te bezoeken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Gezonken stad volgend jaar te bezoeken

In de prachtige streek Toscane zal een bijzondere plek volgend jaar weer toegankelijk zijn voor toeristen. Althans, dat is het streven van lokale overheden en lokale toeristische instanties. De spookstad ligt al sinds 1947 onder water. Eens in de zoveel tijd wordt het water uit het meer gepompt en komt de spookstad tijdelijk boven water te liggen. 

Fabbriche di Carèggine

Deze bijzondere stad, verscholen onder een flinke laag water, komt dus eens in de zoveel tijd boven water. Dit gebeurde voor het laatst in 1994. Het wordt dan ook hoog tijd dat de stad weer eens te zien is voor bezoekers. De noodlijdende economie in de provincie en streek kan wel wat financiële impulsen gebruiken. En laat toerisme daar nou net het enige passende antwoord op zijn voor deze streek.

Ontstaan van de stad

De stad kent een rijke historie. Deze gaat ver terug. Het stadje werd namelijk al gesticht in de 13de eeuw en was eeuwenlang een normale plaats. Totdat mijnwerkers het gebergte introkken om ijzer te zoeken. Maar toen ook daar een einde aankwam werd de stad in 1947 een daadwerkelijke spookstad. De spookstad ontstond toen er een gigantische dam gebouwd werd in de bergen rondom Fabbriche di Carèggine. Uiteindelijk kwam de stad volledig onder water te staan.

Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

Niet vaak vertoond

Echter is het Italië dat er in het begin vrij regelmatig voor koos om de stad volledig droog te pompen, zodat deze voor bezoekers zichtbaar was. Voor het laatst gebeurde dit in 1994, inmiddels 26 jaar geleden. Een hele lange periode waarin de stad niet te bezoeken was lijkt nu eerst weer tot een einde te komen. Voorheen werd het huidige meer, waar de stad in ligt, meerdere keren drooggepompt. Dit gebeurde in 1958, 1973, 1984 en 1994.

Gezonken stad volgend jaar te bezoeken 14

Plannen van Enel

Het bedrijf dat de dam beheert, Enel, zou intern hebben aangekondigd dat het meer weer eens leeggepompt gaat worden. En dat gaat dus niet heel lang meer duren. Wanneer je plannen hebt om in 2021 naar Italië te gaan is het zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de spookstad. Voor je het weet ligt de stad weer verscholen in de 34 miljoen kuub water. En wie weet wanneer het meer dan weer wordt leeggepompt.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Nog geen officiële informatie

De informatie die op dit moment bekend is, is nog niet officieel naar buiten gebracht. Ook is er nog geen datum bekend waarop het meer leeggepompt gaat worden. Maar wanneer het zover is zal dit nieuws natuurlijk uitgebreid aan bod komen. Zowel bij ons als in de andere nationale media. Het gaat om iets unieks, en wie houdt er nou niet van een unieke plek?

Het internet gaat los

Inmiddels zijn er al tal van speculaties die de ronde gaan op het internet. Zo zou volgens sommigen een geest wonen in de stad die het leven van de bezoekers zou gaan verwoesten. Ook geven mensen aan blij te zijn eindelijk een soort Atlantis te kunnen bezoeken. Een ding weten wij wel, wij gaan volgend jaar een kijkje nemen bij Fabbriche di Carèggine.

Bekijk ook:

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.