Nieuwe desktop of laptop nodig? Kies voor refurbished 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuwe desktop of laptop nodig? Kies voor refurbished

Ben je toe aan een nieuwe desktop of laptop? Het aanschaffen van een gloednieuw apparaat ligt dan misschien voor de hand. Maar dit kost vaak veel geld. En het is tevens geen duurzame keuze. Wil je liever voor een goedkopere optie gaan? En iets wat beter is voor het milieu? Kies dan voor een refurbished desktop of een refurbished laptop.

Ken je de term “refurbished” nog niet? Geen zorgen! In dit artikel leggen we precies uit wat refurbished apparaten zijn. En waarom de aanschaf van zo'n apparaat wellicht geen slecht idee voor je is.

Nieuwe desktop of laptop nodig? Kies voor refurbished 15

Wat is een refurbished apparaat?

De term refurbished klinkt misschien ingewikkeld. Maar dat valt eigenlijk reuze mee. Bij een refurbished model wordt er simpelweg een eerder gebruikt apparaat door een team van specialisten gereviseerd. Dat houdt in dat eerdere data wordt verwijderd en dat de apparatuur vervolgens wordt schoongemaakt. Het functioneren van het apparaat wordt daarna grondig gecontroleerd. Voldoet het apparaat aan alle eisen, dan is die klaar voor een tweede leven.

Het is belangrijk om hierbij onderscheid te maken tussen refurbished en tweedehands apparaten. Een refurbished apparaat is dus “opgeknapt” en gecontroleerd door specialisten. Dit gebeurt niet bij tweedehands apparaten. Met een keuze voor refurbished heb je dus vaker een apparaat van betere kwaliteit. Een groot verschil dus!

Wat zijn de voordelen van refurbished?

Waarom zou je voor refurbished kiezen? Daar zijn een aantal goede redenen voor:

  1. Het scheelt (veel) geld. Een refurbished apparaat is minder duur dan een gloednieuw apparaat. Een keuze voor refurbished is soms maar liefst 70 procent goedkoper!
  2. Het is betrouwbaarder dan een tweedehands keuze. Refurbished apparaten worden namelijk opgeknapt en gecontroleerd door een team van specialisten.
  3. Het is beter voor het milieu. Met een refurbished apparaat maak je een duurzame keuze. Een nieuw product kost namelijk nieuwe grondstoffen. Een refurbished product heeft (vaak) geen nieuwe onderdelen nodig. Eigenlijk is dit dus een soort van recycling!

Kortom: kies je voor refurbished, dan kies je voor een goedkoper en duurzamer product.

Nieuwe desktop of laptop nodig? Kies voor refurbished 16

Andere feitjes over refurbished apparaten

Ben je nog niet overtuigd van de voordelen van refurbished apparaten? Dan hebben we hier nog wat leerzame feitjes op een rij gezet:

  • Bij een refurbished apparaat staan de gegevens van de eerdere gebruiker niet meer op het apparaat. Specialisten wissen de data en installeren het besturingssysteem opnieuw. Zo is je apparaat (bijna) zo goed als nieuw!
  • De kwaliteit van een refurbished apparaat is goed. Experts testen een refurbished apparaat namelijk uitgebreid. Het apparaat gaat alleen in de verkoop als het aan alle kwaliteitseisen voldoet.
  • De accu van refurbished apparaten is ook goed. Tijdens de controle wordt natuurlijk ook de accu gecheckt. Deze wordt vervangen als men tijdens de controle concludeert dat deze niet van goede kwaliteit is.
  • De apparaten komen vaak van het bedrijfsleven. Dus je hoeft niet bang te zijn dat je een gestolen apparaat koopt!

Refurbished desktop of laptop

Ben je dus toe aan een nieuwe desktop of laptop. Dan is een refurbished apparaat geen slecht idee. Kies je voor een refurbished desktop of een refurbished laptop, dan krijg je een apparaat van goede kwaliteit. Alleen is deze keuze wel goedkoper en duurzamer, dan als je voor een nieuw product kiest!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.