landelijk mondkapjesadvies
Saved Read later
Deel dit bericht

Mondkapjesadvies geldig voor heel Nederland

Tijdens het coronadebat heeft premier Mark Rutte vanmiddag laten weten dat hij wil dat alle Nederlanders vanaf nu een mondkapje gaan dragen in publieke binnenruimtes. Hiermee wordt bedoeld supermarkten, horeca, musea en stations. Voorlopig is dit een dringend advies.

Landelijk mondkapjesadvies

De premier snapt dat deze oproep aan alle Nederlanders veel vragen oproept. Die vragen gaat het kabinet de komende dagen zo goed mogelijk op een rijtje proberen te zetten. Hij benadrukt dat dit een dringend advies is en geen verplichting. Ondernemers zijn dan ook niet verplicht om deze regel te handhaven, maar hebben wel de vrijheid om klanten te weigeren indien zij geen mondkapje op willen doen.

Tweede Kamer stemt vóór

In eerste instantie zag de premier de noodzaak van zo'n landelijke maatregel niet echt, maar onder druk van een ruime meerderheid in de Tweede Kamer is deze er nu toch gekomen. Sommige partijen vonden het zelfs nodig dat mondkapjes op middelbare scholen gebruikt zouden worden, maar daar ziet het kabinet voorlopig nog van af. Uiterlijk vrijdag zal er meer informatie gegeven worden over het landelijke mondkapjesadvies.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Voorlopig geen versoepeling

PvdA-leider Lodewijk Asscher denkt dat er geen kans is op versoepeling over drie weken. Dat is wanneer er opnieuw gekeken wordt naar de maatregelen en wijzigingen hiervan. Ook PVV-leider Geert Wilders zegt dat Nederland de grip op het virus aan het verliezen is. Premier Mark Rutte vindt niet dat er te laat is ingegrepen, maar dat er misschien niet hard genoeg is ingegrepen in gebieden waar het coronavirus snel om zich heen grijpt. Hij zegt dan ook dat niet alles goed gaat op dit moment.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.