wc
Saved Read later
Deel dit bericht

Deze dingen kun je het beste niet door de wc spoelen

We spoelen allemaal wel eens iets anders door de wc dan alleen onze uitwerpselen. Iets doorspoelen scheelt weer ruimte in de vuilnisbak, dus waarom zou je dat laatste beetje boerenkool niet door het toilet spoelen? Iedereen doet het, maar er zijn zaken die je beter niet door kan spoelen. Sommige dingen kunnen namelijk verstopping of erger veroorzaken.

1. Bleekmiddel

Als je jouw toilet regelmatig schoonmaakt met bleek dan kun je daar het beste mee stoppen. Bleekmiddel kan namelijk in combinatie met andere stoffen een giftige reactie veroorzaken. We weten niet wat er allemaal onder onze voeten drijft, dus bleekmiddel kan in gasvorm terug het toilet in komen, en die gassen wil jij niet inademen.

2. Pleisters

Het is wel zo makkelijk om een pleister door te spoelen, maar verstandig is het niet. Pleisters kun je beter in de prullenbak gooien, want ze lossen niet op in water. Ze kunnen dus verstopping in het toilet veroorzaken. Het plastic materiaal in de pleisters kan zich ophopen tussen andere troep dat wordt doorgespoeld, en dat is slecht voor de afvoer.

Bekijk ook:
Vrouw ontdekt geheime deur in hotelkamer en maakt video van wat erachter zit

pleister

3. Kauwgom

Een onschuldig kauwgompje doorspoelen moet kunnen, toch? Fout. Kauwgom lost niet op in water, en plakt zich makkelijk vast aan de afvoer. Als je er dagelijks een kauwgompje in gooit dan kan zich dat ophopen, en dan is het bellen van een loodgieter de volgende stap. Kauwgom gooi je dus gewoon in de vuilnisbak.

4. Etensresten

Mensen gooien het liefste etensresten door het toilet. Etensresten gaan stinken, dus gooien we het liever in het toilet dan in een vuilnisbak. Het is echter zo dat in etensresten oliën en vetten zitten die zich kunnen ophopen, waarna de afvoer langzaam maar zeker dichtslibt. Je kunt de resten het beste in een biologisch afbreekbare zak gooien, en deze meteen in de groene bak deponeren.

5. Zakdoekjes en maandverband

Je zou denken dat deze twee dingen in het verlengde van toiletpapier liggen, en daarom makkelijk doorgespoeld kunnen worden, maar niets is minder waar. Deze twee items kunnen juist voor verstopping zorgen omdat het minder goed afbreekt dan toiletpapier. Ook deze twee items kun je dus het beste in een prullenbak gooien. Keukenpapier behoort overigens ook in deze categorie.

Bekijk ook:
Spin legt eieren in de teen van man tijdens cruisevakantie

zakdoekje

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.