Alles wat je moet weten over het uitzoeken van een toilet 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Alles wat je moet weten over het uitzoeken van een toilet

Het aanbod in toiletten is enorm. Het lijkt misschien eenvoudig, maar het kan lastig zijn om de juiste te vinden. In dit artikel delen we alles wat je moet weten, wanneer je een nieuw toilet uit gaat zoeken. 

Houd rekening met de afmetingen van de ruimte

Het toilet wordt niet voor niets het kleinste kamertje genoemd. De ruimte in een toilet is vaak beperkt. Het is dan ook belangrijk om deze zo functioneel mogelijk in te richten. Aan weerszijden van het toilet is het van belang dat er ongeveer twintig centimeter overblijft. Is dit bij een toilet met standaard afmetingen niet mogelijk? Overweeg dan een compact toilet.

Een compact toilet biedt hetzelfde comfort als een toilet met standaard afmetingen. Hij neemt alleen net iets minder ruimte in beslag. Ideaal voor een klein toilet, dus!

Ga je voor een staand toilet of een hangend toilet?

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig mensen die kiezen voor een staand toilet. Een staand toilet is een toilet dat direct op de vloer geplaatst wordt. Hoewel dit type als ouderwets wordt gezien, leent dit type zich uitstekend voor degenen onder ons die een dagje ouder worden. Je hoeft namelijk minder ver door je knieën te zakken, dan vaak het geval is bij een hangend toilet.

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Is een staand toilet niets voor jou? Kies dan voor een hangtoilet. Hangtoiletten zijn mooie toiletten met een luxe uitstraling. Houd bij een toilet kopen er rekening mee dat bij het plaatsen van een hangtoilet de afvoer zich in de muur bevindt en dat er een inbouwreservoir nodig is.

Ben je op zoek naar een toilet voor in de badkamer? Stem de stijl van het toilet dan af op de stijl van de badkamer wastafel. Zo ontstaat er een mooi geheel en sluit alles mooi op elkaar aan.

Het verschil tussen vlakspoel en diepspoel

Wie opspattend water tijdens een toiletbezoek vervelend vindt, kan het beste kiezen voor een vlakspoel toilet. Hierbij belandt je boodschap eerst op een plateau. Pas bij het doorspoelen belandt de boodschap in het water.

Heb je juist meer last van vervelende geuren? Kies dan voor een vlakspoel toilet. Hierbij verdwijnt de boodschap direct onder water, waardoor er minder vervelende geuren vrij komen.

Bekijk ook:
Vloerrobots: De slimme manier voor moeiteloos onderhoud

Alles wat je moet weten over het bedieningspaneel

Wanneer je een hangtoilet kiest, heb je een bedieningspaneel nodig. In de meeste gevallen wordt deze niet meegeleverd en moet je deze dus los aanschaffen. Idealiter kies je voor een bedieningspaneel van hetzelfde merk als je nieuwe toilet. Bekijk vooraf goed of het bedieningspaneel gecombineerd kan worden met het toilet, zodat je na aankoop niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.