Baby veganistisch stel sterft van de honger

0 Shares

In het zonnige Florida gebeuren ook dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. De weg naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen. Dat geldt zeker voor het veganistisch stel O. uit Cape Coral, Florida, VS. Als overtuigde veganisten kreeg hun zoontje na de geboorte alleen moedermelk , rauwe groenten en fruit. Toen de baby 18 maanden was woog het jongetje minder dan 8 kilo, een normaal gewicht voor een baby van 4 tot 6 maanden. Het jongste kind van het stel stierf in de armen van zijn moeder. In ieder geval had het koppel voldoende gezond verstand om zich bij de politie te melden.

Extreem ondervoede kinderen

Bij autopsie van het jongetje bleek dat hij extreem ondervoed was en letterlijk van de honger was gestorven. Ook twee van de drie andere kinderen (leeftijden: 3 en 5 jaar) toonden duidelijke tekenen van ondervoeding en werden uit huis gehaald. Het derde kind dat een andere vader had. verkeerde in veel betere toestand omdat het om de week bij zijn vader wel goede voeding kreeg.

Bekijk ook:
In de stilste kamer ter wereld wordt je gek van alle geluiden

Het is niet de eerste keer dit jaar dat een dergelijk drama plaatsvindt, in augustus van dit jaar werden Australische ouders veroordeeld tot 18 maanden taakstraf omdat hun dochtertje was overleden aan de gevolgen van een extreem streng dieet dat voornamelijk uit rijst, aardappelen en granen bestond.

Wat eet een veganist?

Veganisten zijn strenger in de leer dan vegetariërs. Ze eten geen vlees of vis maar willen ook geen dierlijke producten gebruiken zoals melk, eieren of honing. Ook zaken zoals leer en wol staan op de ‘verboden’ lijst. Veganisten hangen een levensstijl aan waarbij zij iedere vorm van exploitatie van dieren afkeuren. Dat geldt niet alleen voor voeding maar ook voor kleding. Ook e-nummers waar dierlijke producten zijn verwerkt zijn taboe. Het zal duidelijk zijn dat ook middelen waarvoor dierproeven plaatsvinden worden afgewezen. Hierbij kan je denken aan make-up maar ook geneesmiddelen. Een bekende veganist in Nederland is Marianne Thieme, voormalig fractievoorzitter van de Partij voor Dieren.

Bekijk ook:
Video: Prototype van Russisch vliegtuig neergestort tijdens proefvlucht

Is een veganistisch dieet dodelijk?

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een veganistisch dieet voor het menselijk lichaam alleen gezond is als er voor wordt gezorgd dat het lichaam ook alle stoffen krijgt die het nodig heeft voor een optimaal functioneren. Zaken als vitamines B1, B12, ijzer en eiwit komen normaal gesproken vooral uit vlees en vis. Er zijn vervangende producten voor de meeste noodzakelijke voedingsstoffen, maar voldoende vitamine B12 is vrijwel alleen via vlees of preparaten binnen te krijgen. De Gezondheidsraad adviseert veganisten dan ook om altijd vitamine B12, ongeacht de dierlijke herkomst, bij te slikken om problemen te voorkomen met het zenuwstelsel als dat langdurig deze stof moet missen.

Voor jongere kinderen en zwangere vrouwen wordt een veganistisch eetpatroon ontraden om gezondheidsproblemen te voorkomen. Ondeskundig omgaan met de veganistische levensstijl kan inderdaad dodelijk zijn.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.