5 bizarre wetenschappelijke ontdekkingen
Saved Read later
Deel dit bericht

5 bizarre wetenschappelijke ontdekkingen

Veel ontdekkingen zijn per toeval gedaan als wetenschappers eigenlijk naar iets anders op zoek waren. Denk maar eens aan Fleming die merkte dat schimmels de groei van bacteriën konden beperken. Hierdoor kon na verder onderzoek het eerste antibioticum worden ontwikkeld en een aantal onplezierige ziekten worden bestreden. Maar er zijn ook toevallige ontdekkingen waarvan je je kan afvragen waarom wetenschappers zich daarmee bezighielden. Wat dacht je van de volgende?

1. Poepende honden

Als je het volgende niet gelooft, moet je maar eens een kompas meenemen als je de trouwe viervoeter uit gaat laten. Als een hond zijn behoefte doet, kijkt deze altijd naar het noorden of het zuiden, dat kan je makkelijk controleren. De deskundigen denken dat dit zo is omdat honden (en ook andere poepers in de natuur) de magnetische golven op aarde kunnen aanvoelen. Waarom ze daar gebruik van maken bij die zo natuurlijke behoeften, blijft een vraag die ze alleen zelf kunnen beantwoorden.

2. Poepende pinguïns

Pinguïns moeten bij het uitbroeden van hun eieren flink hun best doen om deze warm te houden omdat ze nu eenmaal kiezen voor extreem koude gebieden. Eventjes een krantje pakken en naar het toilet, zit er voor een pinguïn niet in. Maar menselijke onderzoekers willen ook hier het naadje van de kous weten. Pinguïns poepen gewoon als ze op hun nest zitten. Maar ze doen dat met zoveel kracht dat de uitwerpselen uit de buurt van het eigen nest terecht komen. Een goede les voor iedere pinguïn is dan ook om niet te dicht achter een nest je eigen nest te plaatsen. Je kan je het wel voorstellen.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

3. Hamsters met jetlag

Dat iemand gaat onderzoeken of hamsters ook last van jetlag hebben, is nog begrijpelijk. Tenslotte is zo’n tijdverschil voor mensen vaak best lastig. En inderdaad blijkt dat hamsters flink van slag raken als ze worden geconfronteerd met dit probleem. Nu heeft de wetenschap voor hamsters al een oplossing gevonden. Met een simpel geneesmiddel ondervinden de vrolijke knaagdieren namelijk veel minder last indien ze lange vliegreizen ondernemen. De naam van het geneesmiddel zal je wel kennen: viagra. Het is nog niet onderzocht of het bij mensen ook werkzaam is, maar wie komt nu op dit idee?

5 bizarre wetenschappelijke ontdekkinge

4. Blinkende vrouwen

De anticonceptiepil heeft grote veranderingen teweeg gebracht in de menselijke samenleving. Natuurlijk waren er ook onderzoekers die haarfijn wilden weten welke effecten dit middel had op de vrouwen die ze slikten. Laat zoiets maar aan wetenschappers over. Het zal je wellicht niet verbazen dat ze 150 bijverschijnselen hebben ontdekt. Een daarvan is dat de huid van vrouwen die de pil slikken meer glimt dan van vrouwen die dat niet doen. Het is maar een weetje.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

5. Wat weegt meer?

Uiteraard ken je de vraag en het antwoord: wat weegt meer, een kilo lood of een kilo veren?

Ook zoiets vanzelfsprekends moet worden onderzocht en wat dacht je? Een overgrote meerderheid van testpersonen denkt dat een doos met een kilo veren meer weegt dat dezelfde doos met een kilo lood erin. Ook daar kan je uiteraard helemaal niets mee.

Bekijk ook:

Avatar foto
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.