De 5 gekste wetenschappers 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 gekste wetenschappers

Als we aan een gekke wetenschapper denken dan zien we Dr Frankenstein krankzinnig lachen terwijl de lucht wordt geteisterd door donder en bliksem. In zijn stenen toren werkt hij aan een lichaam, dat is samengesteld uit meerdere lijken. Door de inslag van de bliksem zal deze creatie tot leven moeten komen. Fictie denk je? Misschien, of misschien ook niet. Hieronder lees je over vijf wetenschappers die heel dicht in de buurt kwamen.

5. Vladimir Demikhov (De dokter van de tweekoppige hond)

https://www.youtube.com/watch?v=uvZThr3POlQ

Deze dokter besloot om twee honden aan elkaar te naaien en liet het resultaat in 1954 vol trots aan de wereld zien. Hij had het hoofd van een puppy aan een Duitse Scheper genaaid. De puppy deed nog een poging om melk te drinken, maar stierf al snel, daar het geen lichaam van zichzelf had. Beide honden stierven binnen afzienbare tijd. In de 15 jaar erna deed deze krankzinnige wetenschapper 19 keer hetzelfde, geen van deze beesten bleven in leven.

4. Johann Conrad Dippel (De echte Dr Frankenstein)

Deze krankzinnige wetenschapper zou later de inspiratie vormen voor het boek van Mary Shelley. Johann Dippel werd namelijk geboren in het slot Frankenstein te Darmstadt, Duitsland. Het was een geleerde die een levenselixer ontwikkelde door verschillende delen van dieren te koken in vaten en het aftreksel ervan in flesjes te stoppen. Je zou er langer van leven. Het hardnekkige gerucht ging dat hij hetzelfde deed met de lijken van mensen, die hij opgroef op begraafplaatsen. Hij probeerde ook de zielen van mensen te verwisselen met zelf ontwikkelde apparatuur.

Bekijk ook:
10 Nederlandse uitvindingen die de wereld veranderden

3. Shiro ishii (De Japanse demon)

Deze Japanse microbioloog voerde zijn krankzinnige experimenten vanaf 1932 uit. Tijdens de tweede Sino-Japanse oorlog kreeg hij een compleet gebouw toegewezen waarin hij zonder beperkingen zijn ‘onderzoeken naar biologische oorlogsvoering’ kon uitvoeren. Deze onderzoeken werden uitgevoerd op levende mensen. Zwangere vrouwen en kinderen waren geen beperking voor Shiro, hij gebruikte ze graag. Sectie op levende lichamen, bevriezing, amputeren van ledematen en het injecteren met dodelijke ziektes waren allemaal onderdeel van zijn projecten. Helaas stierf deze gestoorde wetenschapper, zonder veroordeeld te zijn, op 67 jarige leeftijd.

2. Andrew Ure (De Schotse Frankenstein)

Waar de meeste wetenschappers hun praktijken achter gesloten deuren uitvoeren, maakte Andrew Ure er juist een spektakel van. Hij was van mening dat een persoon door elektriciteit weer tot leven kon worden gewekt, maar alleen als ze door verstikking om het leven waren gekomen. Voor een zo groot mogelijk publiek joeg hij stroom door dode lichamen, waardoor het gezicht van het lijk bewoog, of er ledematen bewogen, waarna het publiek geloofde dat het lijk weer tot leven kwam. Deze Schotse wetenschapper verdiende veel geld met deze shows, maar de gebruikte lijken werden uiteraard naderhand gewoon verbrand.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

1. Joseph Mengele (De engel des doods)

De 5 gekste wetenschappers 14

De twijfelachtige eer voor de eerste plek op dit lijstje is voor Joseph Mengele. Deze ‘kampdokter’ experimenteerde tijdens het naziregime op alles wat bewoog. Hij was geobsedeerd door tweelingen en lilliputters, die hij vaak gebruikte voor krankzinnige experimenten. Hij naaide tweelingen aan elkaar, spoot blauwe kleurstof in mensen met bruine ogen en voerde operaties uit zonder anesthesie of andere vormen van verdoving. Hij voerde ook onnodige abortussen uit zodat hij kon experimenteren met de foetussen. Deze krankzinnige SS’er staat met recht op de eerste plek tussen de 5 gekste wetenschappers ooit.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.