Met zelfdiscipline verander jij je leven: 3 tips om het te leren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Met zelfdiscipline verander jij je leven: 3 tips om het te leren

Iedereen wil rijk worden, een afgetraind lichaam hebben, of een bloedmooie vrouw (of man) versieren. Maar hoe kan het dat sommige mensen dit wel voor elkaar krijgen, en jij niet? De reden is simpel; gebrek aan zelfdiscipline. Wil je de bovenstaande doelen behalen? Dan moet je het echt willen. Wij hebben een drie belangrijke tips waarmee jij jouw zelfdiscipline kan trainen.

Zelfdiscipline trainen

Je moet jezelf eerst de vraag stellen hoe graag je rijk wil worden, of hoe graag je dat afgetrainde lichaam in de spiegel wil zien, want dat is de kern van zelfdiscipline. Als je iets heel graag wilt, dan gaat het je lukken. Je moet het net zo graag willen als de lucht in je longen. Als je je dromen waar wilt maken, dan krijg je te maken met opoffering, want vrijwel niets in het leven is gratis.

Veel mensen zeggen dat ze iets graag willen, maar hebben niet de discipline om dat beoogde doel te bereiken. Dus zo graag willen ze het niet, zo simpel is het. Het is een kwestie van doorzettingsvermogen, wilskracht, en een flinke dosis vastberadenheid en geduld om je doelen te bereiken. Opgeven is in dit geval geen optie, wie opgeeft zal zijn doelen niet bereiken. Wij nemen drie doelen onder de loep, en hopen dat we hiermee je mindset een flinke boost kunnen geven.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Zelfdiscipline doorzetten

Fit en gespierd worden

Iedereen wil een gespierd lichaam, maar dat ga je niet cadeau krijgen. Als je continue excuses weet te vinden om niet aan beweging te doen, dan wil je eigenlijk helemaal geen fit en gespierd lichaam hebben, dus hou jezelf niet voor de gek. Als je echt dat afgetrainde figuur wilt hebben dan zul je jezelf elke dag naar de sportschool moeten trappen, ook al heb je er geen zin in. Je zal wel moeten! Als je ervoor kiest om met een zak chips op de bank te zitten dan bereik je dit doel niet. Leer jezelf om te moeten, want opgeven is geen optie. Bedank jezelf als je een jaar later in de spiegel kijkt.

zelfdiscipline gespierder

Rijk worden

Waarom zijn andere mensen wel rijk, en jij niet? Omdat de mensen die rijk zijn investeren in zichzelf. Iedereen wil rijk worden, maar zijn niet bereid om na hun werk een studie te volgen of een bedrijfje te runnen. Zij zitten liever met diezelfde zak chips voor de televisie. Investeer je vrije tijd in het verbreden van je kennis, en dan zul je zien dat je jezelf na een paar jaar los kunt weken van je baas. Financiële rijkdom geeft je niet alleen een dikke auto, maar ook vrijheid. Geen baas die zegt hoe laat je in moet klokken of pauze mag houden, heerlijk toch?

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

rijk zelfdiscipline

Andere (of betere) carrière

Als je elke dan zwaarmoedig naar je werk gaat, en het idee hebt dat je elke dag hetzelfde saaie leven leidt, dan ben je tijd aan het verspillen. Nu denk je waarschijnlijk; ik kan niets anders doen, want de huur moet worden betaald. Dat klopt. Maar als je in je vrije tijd werkt aan het leven wat je echt wilt dan hoef je niet tot aan je pensioen chagrijnig naar je werk. Wil je echt een ander leven? Dan zul je veel geduld moeten hebben en moeten investeren in jezelf. Zelfdiscipline is de key. Als je je mooiste leven wilt leven dan raden we ten zeerste het boek Master Your Mindset van Michael Pilarczyk aan.

zelfdiscipline carrière

943

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.