Voor een jaar naar het buitenland? Verhuur je huis! 11
Saved Read later
Deel dit bericht

Voor een jaar naar het buitenland? Verhuur je huis!

Ben je het leven in Nederland een beetje zat? Wil je graag eens andere plekken ontdekken en daarom voor langere tijd onze landsgrenzen verlaten? Een jaar naar het buitenland toegaan is absoluut een verrijking voor je leven. Je doet nieuwe ervaringen op, je komt uit de sleur van het leven en je gaat anders naar dingen kijken.

Een terechte vraag is wat je tijdens dit jaar met je koopwoning moet doen. Het is immers zonde om je woning voor een jaar lang leeg te laten staan en ondertussen wel de hypotheek te moeten betalen. Gelukkig is er een prima oplossing voorhanden: je huis verhuren.

Hoe werkt het verhuren van je huis precies?

Het verhuren van je woning is op zich relatief simpel. Je verhuurt het huis aan een ander persoon, die persoon gaat in je huis wonen en betaalt hier maandelijks een bepaald bedrag voor.

Met dit bedrag kun jij gewoon de hypotheek van je woning betalen. Op het moment dat je een jaar lang in het buitenland zit, heb je dus geen zorgen om je hypotheek. Je weet dat je hypotheek afbetaald wordt en je weet dat je geen financiële zorgen hebt.

Kun je zomaar je woning verhuren?

Dit hangt enigszins af van de kredietverstrekker, oftewel de verstrekker van de hypotheek. Niet alle hypotheekvertrekkers zijn even happig op het verhuren van een woning.

Bekijk ook:
Afvallen met een prikje? Zo effectief is de Ozempic dieetinjectie

Je kunt het beste even contact opnemen met je eigen hypotheekverstrekker. Leg je situatie uit, geef aan wat je plannen zijn en bespreek hoe de verstrekker hier tegenover staat.

Krijg je geen akkoord van de hypotheekverstrekker? Ga dan eens langs bij een financieel- of hypotheekadviseur. Zo’n adviseur weet in veel gevallen wel hoe je het verbod van de hypotheekverstrekker kunt omzeilen. Op een legale manier welteverstaan; dit is geen onderwerp waarbij je naar illegale praktijken moet kijken.

Aan wie kun je je woning verhuren?

Heb je akkoord van je hypotheekverstrekker gekregen? Of rust er mogelijk geen hypotheek meer op je woning? Als je je woning wilt verhuren, heb je hier meerdere opties voor.

Eén van de opties is om een bekend persoon in je woning te laten verblijven. Wellicht heb je een familielid, vriend of kennis die op zoek is naar een woning. Je kunt aan zo’n persoon prima je woning verhuren, waarbij je van een win-win situatie geniet. Je biedt de betreffende persoon immers wel mooi een dak boven zijn/haar hoofd aan.

Een andere optie is om je woning te verhuren via Verhuur-zeker.nl. Deze partij kan dienen als jouw makelaar, beheerder én huurder ineen. Zo zorgen zij voor betrouwbare huurders en voeren ze maandelijkse controles uit zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over de staat van je woning. Het voordeel, vergeleken met een makelaar, is dat je bij Verhuur Zeker geen makelaarskosten betaald. Zo kun je zorgeloos jouw woning verhuren.

Bekijk ook:
Overleven op een onbewoond eiland: zo doe je dat!

Tot slot kun je ook je woning aan expats verhuren. Bij expats verhuur komt een buitenlandse werknemer van een in Nederland gestationeerd bedrijf in je woning wonen. Dergelijke expats zijn veelal op zoek naar tijdelijke woningruimte, aangezien zij veelal niet jarenlang in ons land blijven. Je woning aan hen verhuren is interessant, ook omdat de meeste expats vrij ruim bij kas zitten.

Belangrijkste is in ieder geval dat je een goed gevoel bij de huurder hebt. Als je van je jaar in het buitenland terugkomt, wil je wel in een net huis terechtgekomen. Een huis waar in geleefd is, maar waarin weinig tot geen beschadigingen of iets dergelijks te vinden zijn. Ga daarom voor de huurder waar je het beste gevoel bij hebt. En geniet ondertussen van je periode in het buitenland.

984

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.