Nieuwe koffiemachine kopen? Hier moet je op letten 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Nieuwe koffiemachine kopen? Hier moet je op letten

Ben jij een echte koffieliefhebber? Dan kan een koffiemachine in jouw woning natuurlijk niet ontbreken. Wil je een nieuwe koffiemachine kopen? Maar weet je niet zo goed welke je nu het beste kunt kiezen? Er zijn diverse soorten koffiezetapparaten: van filter tot een bonenmachine. Welk type het beste bij jou past, hangt af van verschillende aspecten, zoals wat jij het lekkerst vindt. Maar ook het budget speelt een rol. 

In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het aanschaffen van een nieuwe koffiemachine voor thuis. 

Zwarte koffie of toch een cappuccino? 

Weet je niet zo goed welke type koffiemachine je moet kopen? Dan kun je jezelf een aantal vragen stellen. Eentje daarvan is: hoe drink jij je koffie? Drink je eigenlijk altijd zwarte koffie of houd je ook wel van een cappuccino op z’n tijd? 

Als je alleen maar zwarte koffie drinkt, hoef je geen koffiezetapparaat met een melkfunctie aan te schaffen. Je kunt eventueel een losse melkopschuimer kopen als je wel af en toe melk wilt toevoegen. Wil je wel graag verschillende soorten koffie drinken? Dan is een machine met een melkreservoir of slang wel handig.

Bekijk ook:
Groene thee: 5 goede redenen om er je dag mee te beginnen

Nieuwe koffiemachine kopen? Hier moet je op letten 15

Hoe veel koffiedrinkers zijn er?

Ook moet je je afvragen of je twee kopjes tegelijkertijd wilt kunnen zetten of niet. Als je alleen woont, is dit waarschijnlijk niet nodig. Maar als er meerdere mensen in jouw huishouden koffie drinken, kan het handig zijn om de mogelijkheid te hebben om twee kopjes koffie tegelijk te zetten. Ook als je vaak visite over de vloer hebt, is dit een aspect om over na te denken. 

Drinken jij en je huisgenoten erg veel koffie thuis? Dan is een filterapparaat ook een mogelijkheid. Deze machine zet in één keer een hoop koffie. Hier kun je dus wel een tijdje mee vooruit. 

Nieuwe koffiemachine kopen? Hier moet je op letten 16

Kies je voor kwaliteit of gebruiksgemak?

Welk type koffiezetapparaat het beste bij jou past, hangt uiteraard ook van jouw persoonlijke voorkeuren af. Want kies je voor kwaliteit? Of ga je liever voor gemak? Over het algemeen vinden veel mensen bonen koffiemachines lekkerdere koffie leveren dan bijvoorbeeld een Senseo of filterapparaat. 

Kies je voor gemak? Dan is een Senseo of koffiepadmachine een goede keuze. Maar ook een cup-machine is erg vriendelijk in gebruik. Hier hoef je alleen een cup of pad in te doen en je hebt direct een kopje koffie. Bovendien zijn er veel verschillende soorten cups en pads te koop, zodat je met de smaak kunt variëren.

Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef

Bonenmachines komen in vol- en halfautomatische varianten. Bij een halfautomatische machine moet je zelf meer handelingen doen. Denk bijvoorbeeld aan het bonen malen en aanstampen. Hierdoor heb je zelf veel invloed op de smaak van de koffie, maar het kost je wel meer tijd om een kopje te zetten. Ben je op zoek naar de beste volautomatische koffiemachine? Neem dan een kijkje bij Raad voor Thuis. Hier vind je een lijst met de beste koffieautomaten voor thuis.

Wat is jouw budget?

Het budget is ook niet bepaald onbelangrijk wanneer je een nieuwe koffiemachine gaat aanschaffen. Er zijn namelijk veel verschillende apparaten in diverse prijsklassen. Je moet bovendien niet alleen rekening houden met de aanschafkosten, maar ook met het onderhoud en de prijs van de koffie zelf. 

Een cup-machine is bijvoorbeeld niet duur in aanschaf, maar het kopen van koffiecups kan best wel veel geld kosten. Maar met bonenmachines werkt het andersom. Deze zijn vaak duur in aanschaf, maar de bonen zelf zijn op lange termijn voordeliger dan cups. 

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.