Wat is deposito sparen en is het nog interessant? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is deposito sparen en is het nog interessant?

In Nederland zijn we gek op sparen. Elk jaar zetten we meer geld op onze spaarrekeningen en inmiddels staat er – volgens De Nederlandsche Bank – in totaal iets meer dan 409 miljard euro uit aan spaartegoeden bij de banken. Sparen is de laatste tijd vanwege de lage rentes niet heel rendabel en daarom kan het wel eens interessant zijn om naar andere opties te kijken. Zo is deposito sparen voor sommige spaarders best een aantrekkelijke alternatief. In dit artikel leggen we uit wat deposito sparen is en bespreken we ook de voordelen hiervan. Misschien is dit ook voor jou wel eens interessant!

Wat is deposito sparen?

Deposito sparen klinkt misschien een beetje moeilijk, maar eigenlijk is het vrij simpel. Het lijk veel op sparen, maar het gaat er bij deposito sparen net iets anders aan toe. Bij een spaardeposito leg je namelijk geld voor een langere periode opzij en in die periode kan je niet bij het geld. Dat is een beetje onhandig natuurlijk, maar in ruil hiervoor ontvang je op een depositorekening een hoger en vast rentebedrag.

Bekijk ook:
De Valuta Quiz

Voordelen van deposito sparen

Deposito sparen kent ten opzichte van “normaal” sparen dus enkele voor- en nadelen. Ten eerste de voordelen van deposito sparen:

  • Hogere rentes: normaal gesproken ontvang je een hogere rente op een deposito rekening. De bank beloont en compenseert je namelijk voor het feit dat je geld voor een langere periode vast staat. Dit is het grootste voordeel van deposito sparen en kan dus interessant zijn als je meer rendement wilt halen uit je spaargeld.
  • De rente staat vast: bij deposito sparen kom je niet voor vervelende verrassingen te staan, want de rente staat vooraf al helemaal vast. De bank kan het rentebedrag niet aanpassen – wat regelmatig kan gebeuren bij normale spaarrekeningen – en daarom weet je vanaf het begin al precies wat je gaat verdienen aan je spaardeposito. Dat is toch best handig!
Bekijk ook:
Top 10 rijkste gemeenten van Nederland

Dit moet je ook nog weten over deposito sparen

Heb je interesse gekregen in deposito sparen? Dan moet je ook hier nog even rekening mee houden:

  • Het geld staat vast: het is verstandig om goed na te denken over het starten van een depositorekening, want als je hieraan begint dan staat je geld voor de komende tijd vast. Even (een deel van) het spaartegoed opnemen kan dan niet meer, dus eigenlijk moet je hier alleen geld in stoppen wat je zeker de komende periode kan missen.
    • Toch geld opnemen: bij sommige spaardeposito's is het toch mogelijk om tijdens de periode geld op te nemen. Alleen krijg je hier wel een boete voor, dus dat is niet echt aan te raden. Let hier dus op als je het toch fijn vindt om over deze optie te beschikken.
  • Minimum inlegbedrag: bij een spaarrekening maakt het niet uit hoeveel geld je hebt, maar bij deposito sparen moet je wel een minimumbedrag inleggen. Dit is dus alleen een optie voor mensen die genoeg geld (over) hebben.

Deposito sparen kan dus heel interessant zijn

Al met al kan deposito sparen een interessante optie zijn voor mensen die zoeken naar een lucratieve en relatief veilige investering. Deze vorm van sparen kent veel voordelen, zoals de hogere en vaste rentes, en echt grote nadelen heeft een depositorekening niet. Zo zie je maar weer dat ook sparen – op de juiste manier – nog steeds erg interessant kan zijn!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.