Wat heb jij nodig voor een technisch goede thuiswerkplek? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat heb jij nodig voor een technisch goede thuiswerkplek?

Heb je van je werkgever de mogelijkheid gekregen om veel vanuit huis te werken? Of vind je het als ondernemer prettig om zoveel mogelijk vanuit huis te werken? In beide situaties is het van belang dat je voor een goede thuiswerkplek zorgt.

Een goede thuiswerkplek moet ergonomisch zijn, moet ruim genoeg zijn én moet technisch in orde zijn. Als de werkplek technisch niet in orde is, ben je niet in staat om vlekkeloos en soepel te werken. En irriteer je je bijvoorbeeld aan de slechte technische omstandigheden.

Met onderstaande tips zorg je snel voor een technisch goede thuiswerkplek.

Tip 1: investeer in een goede laptop of computer

Wat heb jij nodig voor een technisch goede thuiswerkplek? 16

Het is allereerst belangrijk om in een goede laptop of computer te investeren. Met een goede laptop of computer geniet je van de gewenste kracht, snelheid en performance. Bovendien ben je met een goede laptop of pc in staat om meerdere taken tegelijkertijd uit te voeren. Grote kans dat je voor je werkzaamheden bijvoorbeeld meerdere vensters naast elkaar open moet hebben staan. Dát is mogelijk met een krachtige laptop of computer.

Is het dan direct nodig om duizenden euro’s aan een nieuwe laptop of computer uit te geven? Nee, allerminst. Voor bijvoorbeeld een goede laptop kom je met een budget van 1000 euro al héél ver. Zeker als je een laptop of pc in de aanbieding weet te kopen, is dit geen al te prijzige investering.

Bekijk ook:
Efficiëntie en Veiligheid in Magazijnen door Geavanceerde Verlichtingsoplossingen

Tip 2: investeer in goede randapparaten

Het is ook zaak om in goede randapparaten te investeren. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een docking station, waarmee je meerdere randapparaten op je laptop aan kunt sluiten. Ook een goede (ergonomische) muis, een wifi printer en draadloze speakers zijn voorbeelden van fijne randapparaten.

Deze randapparatuur heb je wellicht niet eens specifiek voor je werkzaamheden nodig. Maar, deze randapparaten kun je wel gebruiken om je werkplek een stuk aangenamer te maken. Je werkt hierdoor fijner en de dag vliegt nóg sneller voorbij.

Tip 3: zorg voor snel internet

Wat heb jij nodig voor een technisch goede thuiswerkplek? 17

In je thuiswerkplek is het onwijs belangrijk om snel internet te hebben. Nagenoeg alle werkzaamheden die je uitvoert, voer je waarschijnlijk via het internet uit. Om alles soepel te laten verlopen, moet je daarom gewoon snel internet in je thuiswerkplek hebben.

Dit krijg je ten eerste voor elkaar door op zoek te gaan naar een geschikt internet abonnement. Ga internet aanbieders vergelijken en bepaal aan welke snelheid je ongeveer behoefte hebt. Ga vervolgens op zoek naar de beste deal, uiteraard rekening houdend met je postcode. Niet elke internet aanbieder is op elke postcode in staat om de aangegeven snelheid te leveren. Doe hier goed onderzoek naar.

Bekijk ook:
Wat is de beste ergonomische wiebelkruk?

Investeer vervolgens ook in een goede router of goed modem. Je krijgt een router of modem ongetwijfeld van de internet provider geleverd, maar dit zijn niet altijd de beste modems of routers. Mocht je van echt heel snel internet verzekerd willen zijn, kun je dus het beste zelf in een goed modem of router investeren.

Tip 4: denk ook aan de ergonomie

Een technisch goede thuiswerkplek is onwijs belangrijk. Maar, het is nét zo belangrijk om de werkplek ergonomisch in te richten. Dit doe je bijvoorbeeld door een goede bureaustoel aan te schaffen, door je monitor op de juiste hoogte in te stellen en door een verstelbaar (zit-sta) bureau aan te schaffen.

Verder moet er voldoende daglicht aanwezig zijn en moet je voldoende bewegen. Het advies is om na een halfuurtje werken zo’n 5 minuten te bewegen. Ga even staan, doe wat rek- en strekoefeningen of loop even naar het koffiezetapparaat toe.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.